Jailbreaken firmware 3.1 al mogelijk… maar Cydia ontbreekt

Op verschillende sites zijn inmiddels instructies opgedoken om het nieuwe iPhone OS 3.1 te jailbreaken.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone firmware 3.1Op verschillende sites zijn inmiddels instructies opgedoken om het nieuwe iPhone OS 3.1 te jailbreaken. De procedure maakt gebruik van de bestaande redsn0w 0.8-applicatie om OS 3.1 aan te passen. De instructies schetsen echter een te positief beeld van de jailbreak: zo is de procedure eigenlijk bedoeld voor de iPod touch en ontbreekt Cydia na de jailbreak, waardoor het nut nihil is. Sterker nog, wie geen custom firmware gebruikt of van tevoren maakt zit met een probleem. De baseband van de iPhone wordt namelijk overschreven met een nieuwe versie, waardoor de kans bestaat dat een unlock met ultrasn0w niet meer mogelijk is. Niet doen dus!


De misleidende instructies lijken afkomstig te zijn van Quickpwn.com. Inmiddels heeft de auteur zelf al een waarschuwing in de tekst toegevoegd: Cydia wordt niet meegeïnstalleerd, ook al vink je dit in redsn0w aan. Door het ontbreken van Cydia heb je feitelijk niets aan je jailbreak van OS 3.1. Verschillende gebruikers melden sowieso dat de procedure buggy is. Zo wordt er gesproken over vastlopers bij het downloading jailbreak data-gedeelte. De auteur raadt aan te wachten op een nieuwe versie van redsn0w, zeker wanneer je afhankelijk bent van ultrasn0w voor een unlock van de baseband.

Dat de jailbreak trouwens niet lang op zich zal laten wachten blijkt uit tweets van het Chronic Dev Team. Het team heeft aangegeven dat Apple niet alle gaten in iPhone OS 3.1 gedicht heeft. Daardoor hoeft er straks geen gebruik gemaakt te worden van de zogeheten iBEC- en IBSS-bestanden om de nieuwe firmware te jailbreaken.

Tip: Fab1Man

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.