iWork voor iCloud bèta nog verder opengesteld

Apple stelt zijn online pakket iWork for iCloud voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties aan nog meer mensen beschikbaar.

icloud-betaDe nieuwe online dienst iWork for iCloud wordt nog vaker aan niet-ontwikkelaars ter beschikking gesteld. Steeds meer gewone gebruikers ontvingen e-mails van Apple met daarin een uitnodiging om iWork alvast te proberen. Ook bezoekers van iCulture hebben zo’n bericht ontvangen. Het is niet voor het eerst dat niet-ontwikkelaars met de clouddienst aan de slag kunnen. Al begin juli was het duidelijk dat sommige mensen toch toegang kregen tot het online officepakket. De service werd tijdens de WWDC 2013-conferentie aangekondigd en is vanaf juli beschikbaar voor developers die zich hebben aangemeld bij Apple. Het is momenteel onduidelijk welke criteria Apple heeft gehanteerd bij de selectie van de uitnodigingen.

WWDC iWork in de browserHet lijkt erop dat Apple iWork for iCloud gefaseerd wil introduceren en gebruikerservaringen wil verwerken voordat het de dienst helemaal openstelt voor het publiek. Momenteel zijn de losse apps Pages, Keynote en Numbers nog gewoon verkrijgbaar in de App Store. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze apps blijven bestaan, of ze gratis worden of dat er één centrale app komt die de functies samenbrengt. Aanwijzingen in de App Store wekken de indruk dat de iWork- en iLife-apps vanaf iOS 7 gratis worden.

iWork for iCloud is een dienst die niet per se alleen bedoeld is voor het Apple-publiek. Naast de iPhone en iPad moet het gewoon in Safari, Chrome en Internet Explorer werken, ook op PC’s met Windows. Het pakket dat tekstverwerking, spreadsheets en presentaties online aanbiedt, heeft nog geen vaste releasedatum gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 10:40
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, office, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.