‘iWatch pas in tweede helft 2014 verkrijgbaar’

De iWatch wordt pas in de tweede helft van 2014 verkocht. Apple richt zich dit jaar liever volledig op het verbeteren van iOS.

iWatch Martin HajekApple’s vermeende iWatch zal mogelijk pas in 2014 op de markt verschijnen. Dit beweert KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo zal de massaproductie van de iWatch pas in de tweede helft van 2014 starten, waardoor het horloge pas later in dat jaar verkoopklaar is. Hoewel de beweringen van analisten vaak niet veel basis hebben, bleek Kuo in het verleden zeer betrouwbare bronnen binnen Apple’s productieproces te hebben. De analist wist bijvoorbeeld als eerste dat de iPod touch in meerdere kleuren zou verschijnen.

Kuo’s beweringen staan haaks op wat we eerder gehoord hebben. Eerdere geruchten wezen juist op een verkoop in de tweede helft van 2013. Velen hoopten er daarom ook op dat Apple de iWatch tijdens WWDC op 10 juni zou onthullen. iOS is één van de redenen die Kuo aanwijst voor de vertraagde verkoop in 2014: Apple zou dit jaar niet meer de middelen hebben om het horloge af te maken, omdat er flink wordt gewerkt aan grote veranderingen binnen iOS. Dat sluit aan op andere rapporten, die wijzen op een totaal vernieuwd iOS met een ‘flat design’.

Volgens de analist heeft Apple voor een horloge in plaats van bijvoorbeeld een bril gekozen, omdat deze producten sneller door de massa worden gebruikt. Concurrent Google Glass zou op het moment nog een nicheproduct zijn, waarvan er volgens rapporten slechts 40.000 in het tweede kwartaal van 2013 worden geproduceerd. Hoe dat in de praktijk zal zitten weten we nog niet: zowel Glass als de iWatch zijn nog niet voor consumenten verkrijgbaar. Apple’s ervaring met de iPod nano zou er tevens voor zorgen dat een horloge een goede eerste stap in de draagbare computermarkt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 9:16
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.