IBAN Converter iPhone iPad

IBAN Converter: rekeningnummer omzetten met iPhone-app

IBAN Converter is een gratis iPhone-app waarin je eenvoudig je rekeningnummer vertaalt naar een IBAN-rekeningnummer. Handig!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

IBAN Converter iPhone iPadNadat op 1 augustus het langere IBAN-rekeningnummer verplicht is geworden voor Europeanen, stond de ABN Amro-app OveropIBAN uit 2012 opeens in de top tien meest gedownloade iPhone-apps in Nederland. Met de applicatie kan je weliswaar een rekeningnummer omzetten naar een IBAN-rekeningnummer, maar de app opent een mobiele webpagina en vereist dat je elke keer een bevestigingscode invoert. De nieuwe gratis app IBAN Converter doet het simpeler. Update onderaan artikel: De ontwikkelaar heeft de app uit de App Store gehaald omdat de applicatie niet altijd het goede IBAN-nummer teruggeeft.


Je voert een rekeningnummer ‘oude stijl’ in en krijgt een IBAN-nummer terug. Dat is de essentie van IBAN Converter. Je kan zowel het IBAN-nummer, de BIC-code en de bank kopiëren om in je mobiele bankieren-app te plakken. Ontwikkelaar Jorick van Rhenen zegt de rekeningnummers die worden ingevoerd in de app niet op te slaan. “De informatie wordt alleen omgezet”, valt te lezen in de App Store-omschrijving. In de app zie je wel een reclamebalk onderin beeld.

IBAN Converter iPhone IBAN Assistent iPhone

Tegelijk met IBAN Converter (lichtgroene app) is de vergelijkbare applicatie IBAN Assistent (donkergroen) van ontwikkelaar Frank Hartman uitgebracht in de Nederlandse en Belgische App Store. De applicatie heeft een ‘genereer’ en een ‘controleer’ functie. Bij het controleren kijk je of een door jou ingevuld IBAN-nummer geldig is. Bij het omzetten van je rekeningnummer naar een IBAN-nummer, is de app helaas niet zo handig als IBAN Converter. IBAN Assistent laat je zowel het rekeningnummer als de bank invoeren: een stap extra dus. Bovendien is de app 89 cent duurder.

Update over IBAN Converter
Wij hebben de app met verschillende rekeningnummers geprobeerd en ondervonden geen problemen. Uit reacties onder dit artikel en op Twitter blijkt echter dat IBAN Converter niet altijd goede IBAN-nummers teruggeeft. De app blijkt op dit moment dus helaas niet betrouwbaar. We raden hem voorlopig af. We hebben de ontwikkelaar om uitleg gevraagd.
Update 2 over IBAN Converter
De ontwikkelaar heeft iCulture laten weten dat de app tijdelijk uit de App Store zal worden gehaald, totdat het probleem verholpen is. We hebben de downloadlink onderaan het artikel verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 11:59
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen iban, mobiel bankieren
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.