iRig Mic: microfoon voor de iPhone

IK Multimedia heeft een microfoon gemaakt die je kunt aansluiten op de koptelefoonuitgang van je iPhone.

iRig MicMet het juiste verloopkabeltje kun je in principe een microfoon aansluiten op je iPhone, maar in de praktijk blijft zo’n verloopkabeltje een oplossing die niet perfect is. IK Multimedia doet een poging om als eerste een microfoon voor de iPhone op de markt te brengen: de iRig Mic. Eerder maakte het bedrijf al een versterker om een electrische gitaar aan te kunnen sluiten op je iPhone.


De microfoon plug je in in de hoofdtelefoonaansluiting van je iPhone. Om het geluid direct mee te kunnen luisteren, zit in de stekker weer een hoofdtelefoonaansluiting. Op de iRig Mic kun je het niveau van de invoer regelen, zodat je zowel bij zacht als hard geluid een goede opname kunt maken.

VocaLiveVolgens de makers is de iRig Mic geschikt voor alle soorten geluidsopnames. Zo kunnen muzikanten, zangers en interviewers hem gebruiken. Voor deze verschillende toepassingen zijn een aantal applicaties beschikbaar, waarmee je kunt opnemen en het geluid kunt processen, zoals dat heet. Het gaat om VocaLive voor zangers en AmpliTube voor gitaristen. Daarnaast is er iRig Recorder, voor simpele geluidsopnames. De microfoon werkt echter ook prima samen met andere opname-apps.

De microfoon werkt naast de iPhone ook samen met de iPad en de iPod touch. Hij komt nog dit kwartaal op de markt en gaat $49,99 kosten. Het plaatsen van een pre-order is al mogelijk.

Meer informatie: IK Multimedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2011, 20:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen ik multimedia, microfoon, muziek
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.