iCade arcadegame-kast met Atari-games wordt realiteit op CES 2011

De iCade is een iPad retrogame-kast, waarmee je spelletjes zoals Asteroid en binnenkort ook andere Atari-games kunt spelen.

icade arcadeWat begon als een 1 aprilgrap wordt uiteindelijk toch realiteit: de arcadegame-kast iCade gaat op de markt komen. Designboom demonstreert de iCade op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het apparaat is voorzien van een joystick en knoppen om spelletjes op de iPad te kunnen spelen. Op de iCade vind je authentieke controls en het ziet er ook nog eens goed uit. Het oorspronkelijke idee is overigens gebaseerd op een concept van ThinkGeek.

Designboom heeft gekozen voor een soort houder, waar je de iPad makkelijk in en uit kunt halen. Tijdens het gebruik is het een solide houder, zelfs tijdens intensieve gamessessies, beweert de maker. De verbinding tussen iCade en iPad wordt overigens draadloos gemaakt. Door de schuine plaatsing kun je goed op het scherm kijken. Vervolgens start je één van de games die iCade ondersteunen, zoals Asteroids, en je kunt beginnen.

Ook andere Atari arcadetitels kunnen erop gespeeld worden, want de eerste games voor de iCade zullen door Atari gemaakt worden. Asteroids is de eerste in een reeks. Elke game die via Bluetooth bediend kan worden, is geschikt voor de iCade. Er komt ook nog een API beschikbaar voor ontwikkelaars die hun games willen aanpassen.

Vooral mensen die nostalgische gevoelens krijgen van die oude games, zullen blij worden van het concept. ThinkGeek werkte zelf mee om het idee tot uitvoering te brengen. De iCade is straks voor $100 te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2011, 8:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen arcadegame, game, icade, ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.