IPSWtool aangekondigd – maak je eigen iPhone-firmware

Thephoneproject en het iPhone Dev-Team hebben aangekondigd een IPSWtool uit te brengen. Deze 'payload' tool is een aanvulling op Pwnage die eerder deze week al 'officieel' was uitgebracht.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

IPSWtoolTheiphoneproject en het iPhone Dev Team hebben aangekondigd een IPSWtool uit te brengen. Deze ‘payload’ tool is een aanvulling op Pwnage Tool welke eerder deze week ‘officieel’ is vrijgegeven. Pwnage Tool maakt het mogelijk om je eigen IPSW (firmwarepakket) samen te stellen, maar momenteel ontbreekt nog de mogelijkheid om extra applicaties (payloads) toe te voegen, zoals bijvoorbeeld BSD SubSystem of OpenSSH. Met de toekomstige IPSWtool kun je door middel van aankruisvakjes de meest populaire iPhone-applicaties direct toevoegen aan je eigen firmwarebestand in IPSW-formaat. Of de IPSWtool ook ondersteuning zal gaan bieden voor zelf gemaakte ‘payloads’ is op dit moment niet duidelijk.

Een bijzondere handige optie – ook zichtbaar op het screenshot – is dat je de diskruimte van het besturingssysteem en de Media-partitie kunt wijzigen. De vervelende melding dat je ruimte vrij moet gaan maken (‘Disk Full’) omdat je besturingssysteempartitie vol is zal hiermee (hopelijk) verleden tijd zijn. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om beide partities te samen te voegen.

De release van IPSWtool wordt op zeer korte termijn verwacht.

Meer info: The Phone Project

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak
Onderwerpen custom, firmware, openssh, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.