iPhoneclub Vragenvuur #0

Een nieuw idee voor een nieuwe rubriek: iPhoneclub Vrijdagmiddag Vragenvuur. Het is dan wel geen vrijdagmiddag, maar we willen alvast kijken of het idee aanslaat: vragen die via de mailbox zijn binnengekomen krijgen op de website een antwoord (en natuurlijk krijgen de vragenstellers zelf ook antwoord via de mail).
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VragenvuurWe hebben plannen om op vrijdagmiddag een nieuwe rubriek te beginnen, waarin we de veelgestelde vragen van de afgelopen week bespreken. De vrijdagmiddag is gekozen vanwege de letter V en da’s ook meteen de enige reden. Het idee: we maken een (anonieme) opsomming van de meest interessante vragen die zijn binnengekomen.

Dat moet overigens niet een stimulans zijn om nog meer vragen via het contactformulier te sturen, want voorop staat natuurlijk dat het vele malen sneller en zinvoller is om vragen gewoon op het forum te stellen. Als je op een persoonlijk antwoord wacht kan dat wel eens een paar dagen duren, of soms helemaal niet. Da’s geen onwil, maar een kwestie van tijd: we besteden liever een kwartier aan het schrijven van een nuttige tip die door meerdere mensen wordt gelezen, dan aan het uitpuzzelen van de reden waarom de iPhone van Mr. X na het installeren van MSN niet meer goed werkt (“Weet je zeker dat je een iPhone hebt?” – “Ja hoor!” – “En we hebben het hier echt over de MSN Messenger?” – “Inderdaad” – “Niet toevallig over Fring of een ander programma waarmee je MSN kunt gebruiken” – “Welnee. Zeg, heb je er nou verstand van of niet?!”, etc.).

OK, laten we van start gaan. Slecht antwoord gegeven? In de reacties kun je het ultieme antwoord kwijt!

Kan ik mijn 16GB iPhone nog gebruiken, kan ik 3G gebruiken?

Wat bedoel je precies, of je met een 16GB iPhone ook 3G kunt gebruiken? Dat kan natuurlijk alleen met de 3G-versie van de iPhone, die eraan komt, niet met de huidige 16GB-versie.

Dus heb ik veel geld uitgegeven voor een toestel dat niet veel waard is.

Je kunt toch GPRS gebruiken? Dat doet iedereen op dit moment en dat werkt prima. Ik vind het wat erg kort door de bocht om het dan maar direct waardeloos te noemen.

Kan iemand vertellen hoe de naam is van het bestand van de agendameldingen?

Huh?

Ik heb 4 vragen:
Wat is de aangeraden prijs voor een Iphone 8 GB+ unsimlock?
Is 1.1.4 de allerlaatste versie (en wanneer kwam deze dan uit)?
Is het waar dat er vermoedelijk een nieuwe versie 3G uit gaat komen?
Wanneer komt deze uit in BELGIE?

[Een klassieker, die zeker 3 maal per dag binnenkomt]
– Helaas hebben we geen artikel dat specifiek op de Belgische situatie ingaat, maar de prijzen in dit artikel geven wel aardig aan wat een redelijke prijs is: 400 tot 500 euro, al kan de prijs door de schaarste nog wel redelijk oplopen. Eigenlijk zou je op dit moment niet meer de huidige iPhone moeten kopen omdat er binnenkort een nieuwe versie uitkomt.
– Ja, 1.1.4 is de laatste versie, exacte details over de firmwareversies zijn te vinden in dit wiki-artikel over firmware. Versie 1.1.4 verscheen op 26 februari 2008.
– Inderdaad, er komt een nieuwe 3G-versie aan. Daar zou ik nog even op wachten.
– Wanneer deze in België beschikbaar komt is moeilijk te zeggen. Mobistar heeft gezegd “later dit jaar” en vermoedelijk gaat Proximus het toestel ook aanbieden. Details moeten nog worden bekendgemaakt.

Wie kan mij vertellen hoe ik mijn gegevens van de iPhone (zoals kalender en notities) naar mijn pc (Windows Vista) kan kopiëren. Mijn touchscreen doet het overigens niet meer.

AfsprakenBij de iPhone is het de bedoeling dat je afspraken en adressen synchroniseert met je desktopprogramma; bij Windows-gebruikers zal dat meestal Microsoft Outlook zijn. Je kunt dit in iTunes instellen op het tabblad Info (zie afbeelding hiernaast). Ik heb geen Vista-screenshot bij de hand, maar daar ziet het er vergelijkbaar uit waarbij er natuurlijk Outlook in plaats van iCal staat. Je kunt ook aangeven in welke agenda de afspraken die van de iPhone worden gehaald, moeten worden geplaatst.
Notities is een ander verhaal, die kun je niet zomaar synchroniseren of kopiëren. Voor de Mac zijn er programma’s zoals iPhoneNotes en The Missing Sync om een backup van je notities te maken, voor Windows zijn er iPhoneBrowser en PC Suite wellicht geschikt. Je kunt ook via SSH toegang krijgen tot de bestanden, maar ik weet niet of de notities in een leesbaar formaat te kopiëren zijn.

Ik moet deze maand een nieuwe telefoon. Ik heb een Apple iPhone op het oog. Ik lees dat deze die nu te krijgen zijn in Nederland vanuit de VS komen. Betekent dit dat alles Engelstalig is? Of kan je als je hem update ook Nederlandstalig krijgen?
En komt er niet heel snel een nieuwe versie uit? Zo ja wat kan die dan meer of beter dan de huidige iPhone?
Mobiel internet, kan ik dan overal waar ik ben internetten op de iPhone? En wat betekent tot 40 MB/mnd?

– Kijk eerst hier eens: handleiding voor beginners. Daar staat hoe je er Nederlandse taal op kunt zetten.
– Ja, alles is Engelstalig (of Duits of Frans, of een van de andere ondersteunde talen, maar geen Nederlands). Je kunt je iPhone ook in de UK of in Frankrijk kopen, da’s dichterbij.
– Ja, er komt snel een nieuwe versie uit. Wat die nog meer kan, is tot nu toe een raadspelletje, want Apple laat niets officieel los tot de lancering op 9 juni. Apple heeft meestal de neiging om nog wat verrassingen uit de hoge hoed te toveren, dus daar valt eigenlijk geen peil op te trekken. Als je het nieuws van de afgelopen weken een beetje had gevolgd, had je al tientallen keren kunnen lezen wat er nieuw is, namelijk 3G en vermoedelijk GPS. Als ik jou was, zou ik dus nog even wachten.
– Ja, je kunt overal internetten. Maar ik zou aanraden om gewoon voor 10 euro per maand en onbeperkte internetbundel bij bijv. T-Mobile af te sluiten. Scheelt je een hoop hoofdbrekens. Ik vind 40 MB wat aan de lage kant, maar volgens Vodafone is het gemiddeld verbruik van de mensen die hun internetbundel Zorgeloos Internet BLOX hebben afgesloten tussen 20 en 25 MB per maand. Dus als je Mr. Doorsnee bent zit je goed. Je moet natuurlijk niet als een gek video’s gaan kijken, of ringtones gaan downloaden. Voor 100 e-mails moet je ongeveer 1 MB rekenen, maar als je voordurend foto’s van je vrienden krijgt toegemaild zit dat natuurlijk anders.

[Naschrift: Zinvol? Informatief? Of gewoon leuk om te lezen? Zeg wat je ervan vindt zodat we kunnen beslissen of we hier vanaf vrijdag definitief mee van start zullen gaan! Om de vragenstellers niet al teveel in hun hemd te zetten hebben we spelfouten, lange reeksen vraagtekens (dit dus: ?????), raar hoofdlettergebruik en alternatieve schrijfwijzen zoals I-phone gewijzigd; de tekst van de vragen zelf is zoveel mogelijk intact gelaten.]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2008, 13:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen faq, firmware, t-mobile, vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.