iPhoneclub-fotowedstrijd 2010: zet je iPhone op de foto

iPhoneclub organiseert een fotowedstrijd, waarbij je je iPhone of iPod touch zo mooi mogelijk op de foto moet zetten. Je hebt tot 9 september 2010 de tijd om in te sturen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

artblancoVorig jaar hebben we voor de eerste keer de iPhoneclub-fotowedstrijd georganiseerd. Dat was een succes, want we kregen bijna 700 foto’s binnen. Daarom leek het ons een goed idee om ook in 2010 zo’n wedstrijd te organiseren. De insteek is deze keer wel totaal anders: het is deze keer niet de bedoeling dat je een foto mét je iPhone maakt, maar een foto ván je iPhone. Je bent daarbij vrij om elk type camera te gebruiken. Ook ben je, in tegenstelling tot vorig jaar, vrij om elk type manipulatie of bewerking toe te passen in Photoshop of een ander fotobewerkingspakket.

De twee belangrijkste voorwaarden:

 • er moet een iPhone (of iPod touch) in beeld te zien zijn
 • de foto moet door jezelf zijn gemaakt


Voor de hoofdprijs hebben we deze keer ook weer iets heel anders bedacht: de winnende foto zal door Art Blanco worden omgezet naar een schilderij. Art Blanco maakt olieverfschilderijen op canvasdoek, op basis van reproducties van oude meesters of eigen foto’s. De afbeelding boven dit artikel met het geschilderde iPhoneclub-logo is ook door Art Blanco gemaakt.

Wat moet er op de foto staan? Dat mag je zelf bepalen. Wat ons betreft is alles mogelijk, als er maar een iPhone of iPod touch in beeld te zien is. Ben je al terug van vakantie, dan kun je bijvoorbeeld met Photoshop aan de gang gaan en een dergelijke foto maken:

beach iphone

Nog twee voorbeelden om duidelijk te maken dat het niet alleen om dames op het strand gaat:

iphone voorbeeld   iphone voorbeeld 2

Het kan ook een foto zijn van je iPhone bij een rustiek maïsveld terwijl je naar je camping toe rijdt in Frankrijk, je iPhone liggend tussen de tulpen terwijl je op je werk bent, of je iPhone op een opblaasligbed in het zwembad. Verdere inspiratie kun je opdoen bij de rubriek ‘iPhones around the world‘ op iLounge (hoewel de artistieke kwaliteiten van die foto’s nogal laag zijn). In plaats van een persoon die een iPhone vasthoudt zou je ook kunnen denken aan een iPhone met bierflesje. Vorig jaar was de kwaliteit van de inzendingen erg hoog, dus hou er rekening mee dat je met standaardfoto’s van een hand met landschap weinig kans maakt.

Werkwijze

Je hebt tot 9 september 2010 9:00 uur de tijd om maximaal 2 foto’s in te dienen. Dit doe je door de foto toe te voegen aan de Flickr-groep ‘fotowedstrijd2010‘. Het heeft dus geen zin om foto’s via e-mail, Twitter of post in te sturen. Vanaf 9 september bekijkt de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van iPhoneclub en Art Blanco naar de inzendingen en nomineert 10 stuks. Daarbij zal worden gekeken naar de fotografische kwaliteiten, maar ook naar de geschiktheid om de foto om te zetten naar een schilderij. Het moet immers een schilderij opleveren, dat je graag aan de muur zou willen hangen. De 10 genomineerden zullen worden opgenomen in een poll, waarbij de lezers van iPhoneclub bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Reglement

Om de wedstrijd georganiseerd te laten verlopen volgen hier de belangrijkste regels:

 1. Alle foto’s moeten binnen zijn op 9 september 2010 om 9:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd. Uiterlijk op 15 september zal de jury de 10 genomineerden bekendmaken.
 2. Iedereen kan maximaal 2 foto’s insturen.
 3. De foto’s moeten door jezelf zijn gemaakt. Er kijken op iPhoneclub honderdduizenden mensen mee, dus de kans dat je als valsspeler door de mand valt, is vrij groot.
 4. Om mee te dingen moet je je foto toevoegen aan de groep iPhoneclub fotowedstrijd op Flickr (http://www.flickr.com/groups/1504888@N23/pool/). Alleen foto’s in deze groep zullen worden beoordeeld, dus geen foto’s die via e-mail of op andere wijze worden ingestuurd).
 5. Nogmaals: je mag met maximaal 2 foto’s meedoen.
 6. Alle foto’s zullen door de jury worden beoordeeld. Het oordeel van de jury is definitief en er is geen correspondentie over mogelijk.
 7. Deelnemers zijn vrij om elk type camera en elk type bewerking toe te passen.
 8. Alle deelnemers behouden (uiteraard) het volledige copyright op hun eigen foto’s. De winnende foto zal alleen worden gebruikt om een schilderij te laten maken door Art Blanco.
 9. Omdat iPhoneclub een website voor het hele gezin is, zijn foto’s met pornografische insteek niet gewenst.

Credits voor de foto’s: vrouw op strand (Gawker cc-license), zonsondergang in de Andes (gonzalesbaeza) en iPhone met transparant scherm (edans) – met attribution license

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2010, 19:24
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.