winnaar-iphone-photography-award

Dit zijn de mooiste iPhone-foto’s van het jaar

De winnaars van de iPhone Photography Awards laten dit jaar zien dat je ook zonder fancy filters en effecten prachtige iPhone-foto's kunt maken.

Foto’s maken? Dat doe je natuurlijk met je iPhone! De winnaars van de jaarlijkse iPhone Photography Awards laten zien dat je prachtige foto’s kunt maken met het toestel. Dat wisten we natuurlijk al van Apple’s reclamecampagne, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de iPhone de enige camera is die je nodig hebt. De foto’s van de iPhone Photography Awards onderstrepen dat. Een opvallende verschuiving was dit jaar zichtbaar: gebruikers maken steeds minder gebruik van filters en andere kunstgrepen om hun foto’s te pimpen.

Bij deze fotowedstrijd is het niet toegestaan om de foto’s te bewerken met desktopsoftware. Je mag wel bewerkingsapps op de iPhone gebruiken, maar daar is dus steeds minder behoefte aan.

winnaar-iphone-photography-award

Winnaar van dit jaar is Michał Koralewski, die een zwartwit-foto maakte van een accordeonspeler in Warschau. “Zijn gezicht was het eerste dat me opviel”, aldus de winnaar. “Zo expressief en mooi op z’n eigen manier. Het was als een open boek. Je kon bijna zijn levensverhaal aflezen uit de rimpels.”

tweede-prijs-ipp-awards-2015

Wat de winnaar van de tweede prijs liet zien, is ook niet misselijk. David Craik uit het Verenigd Koninkrijk fotografeerde twee vogels. Wie goed kijkt, ziet ook nog de schaduw van een vogel op de muur. Alles staat er scherp op.

derde-prijs-ipp-awards-2015

Qua sfeer spreekt ons de foto van de derde prijswinnaar nog het meeste aan – misschien omdat het zo herkenbaar is. Yvonne Lu uit New York fotografeerde twee slapende mensen in een trein – een situatie waar dit hoesje erg handig voor is.

Voor Apple is fotografie een belangrijke functie voor de iPhone en zelfs bij de iPad Air 2 proberen ze nu voorzichtig het idee van fotograferen met een tablet acceptabel te maken.

Op de website van de IPP Awards vind je nog meer foto’s van prijswinnaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 23:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen award, fotografie, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.