iPhone vooral populair in noordoosten van VS

iPhone- en Android-gebruikers zijn verschillende verdeeld over de VS. Staten in het westen van de VS zijn gek op Android, terwijl in het oosten iPhone een grotere rol speelt.

iOS usersJumptap heeft in kaart gebracht in welke Amerikaanse staten de iPhone of Android het meest populair is. Het westen van de VS blijkt bijna volledig te worden gedomineerd door Android (geel), waaronder Californië, maar ook in Texas en Florida. Voor de populariteit van de iPhone (blauw) moet je voor al in het noordoosten zijn, zoals in New England. In een paar staten is de Blackberry (grijs) het meest populaire toestel.

Jumptap is een mobiel advertentiebureau dat bij de individuele staten ook nog een verdere uitsplitsing naar steden maakte. Want ook al is Android het bestverkochte smartphone-platform in Californië, in plaatsen als San Francisco, San Jose, Santa Barbara, Santa Cruz, San Luis Obispo en Napa is de iPhone het populairst. Sacramento is een typische Android-stad, terwijl in San Diego en Los Angeles de verdeling ongeveer gelijk is. De cijfers geven niet het aantal verkochte toestellen of het marktaandeel aan, maar het datagebruik van 83 miljoen gebruikers op het advertentienetwerk van Jumptap. Het kan dus ook zo zijn dat de iOS-gebruikers in bepaalde steden en staten in de minderheid zijn, maar gewoon meer data verbruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 16:22
Categorie Apple
Onderwerpen gebruikers, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.