RCS Google-campagne

Reacties voor: iPhone krijgt in 2024 ondersteuning voor RCS, Google verklapt wanneer

Apple heeft aangekondigd dat ze volgend jaar RCS gaan ondersteunen. RCS is de opvolger van sms en heeft veel voordelen. iMessage blijft echter exclusief voor Apple-apparaten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd wat dit voor Whatsapp gaat doen. Ik vermoed dat dit veel iMessage liefhebbers gaat helpen om Whatsapp gebruikers te overtuigen om over te stappen. Alle tekstberichten (sms en groepsgesprekken) in 1 app en dan ook nog eens zonder tussenkomst van een tech reus.

    Reageer op Ro

  2. Goodbye, WhatsApp! Eindelijk bevrijd van Meta!

    Reageer op N.

  3. Ik ben benieuwd of dit door Apple gedaan wordt om iMessage niet open te hoeven stellen voor 3rd parties.

    Reageer op Kevin van den Boogaard

  4. Geweldig! Vanaf dag 1 slinger ik WA van m’n telefoon. Top!!!

    Reageer op Rick

  5. Ik ben heel benieuwd hoe Apple RCS gaat implementeren. RCS is vanuit het beginsel niet end-to-end encrypted. Net zoals SMS/MMS. Maar als Apple beweert inderdaad zo prat te gaan op veiligheid, zal E2EE wel standaard aangezet worden?
    Het zou logisch zijn. Immers, de DMA verplicht (hoogstwaarschijnlijk) dat iMessage straks moet kunnen communiceren met een app als Signal. Wat standaard E2EE heeft.
    Heeft iemand hier enig zicht op?

    Reageer op Bart

  6. Goeie ontwikkeling, ook bij Appel want zij hebben nooit echt aangegeven waarom zij dat eerst niet wilden. Zal eigen belang zijn en een beetje dwars liggen. Zelf heb ik niet het gevoel dat mensen een iPhone kopen vanwege iMessage. Ook gebruik ik het liefst zo weinig mogelijk third party apps, zeker aangaande chatapps. In dit geval hoop ik dan ook dat Appel hier geen beperkingen gaat inbouwen.

    Reageer op hans

  7. RCS chat hoeft echt niet van mij en Apple blokkeer deze dienst.

    Ik had vroeger een Samsung S20+ plus, standaard berichten van Samsung.

    Om RCS te moest apart Google Berichten ten alle tijden instellen.
    Als je registratie problemen heb met RCS, wordt je door Google van kastje naar het muur gestuurd en niemand die je hiervoor kan helpen.

    RSC chat is een berichten dienst met velen bugs en nadelen.

    Reageer op Esmerboy26

  8. Dit zou waarschijnlijk niemand gebruiken, maar ik ben wel benieuwd.

    Reageer op Stefan

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.