iPhone OS 4 Beta 4 firmware beschikbaar gesteld

Apple heeft vannacht alweer de vierde beta van de iPhone OS 4-software voor de iPhone en iPod touch aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone OS 4 Beta 4Apple heeft vannacht alweer de vierde beta van de nieuwe iPhone OS 4-software beschikbaar gesteld. De nieuwe iPhone-software komt deze zomer beschikbaar voor de iPhone en iPod touch en biedt meer dan honderd nieuwe functies voor eindgebruikers, waaronder zeven belangrijke zoals multitasking, Folders, iBooks en meer. Een versie speciaal voor de iPad volgt in het najaar, zo onthulde Apple bij de introductie van iPhone OS 4.
De nieuwe build, met versienummer 8a274b heeft in ieder geval als nieuwigheden een standaardfolder Utilities (Hulpprogramma’s?) met Klok, Calculator. Kompas en Voice Memo’s. Apple lijkt dus zelf al standaard al voor een voorgedefinieerde folder te kiezen.

Ook zijn er volgens een forumgebruiker op Macrumors.com nieuwe achtergronden toegevoegd. Op die afbeelding is ook de nieuwe Utilities-folder te zien. Er zijn in totaal 18 nieuwe achtergronden beschikbaar, waaronder een aantal die al op de iPad werden meegeleverd.

Volgens Jonah Grant, een van de gebruikers die al snel met de nieuwe iPhone OS 4 Beta 4 aan de slag is gegaan, is in Foto’s (Photos) de tabbalk met Gezichten, Plaatsen, Kaarten weer verdwenen. Dezelfde persoon meldt, net als Gizmodo, ook dat Beta 4 een stuk sneller aanvoelt.

Voor Amerikaanse AT&T-gebruikers is er een nieuwe internet tethering-optie bijgekomen (het gebruik van je iPhone als data-verbinding voor bijvoorbeeld een laptop of iPad). Hopelijk zet Apple wat druk op de officiële operators om dit in alle iPhone-landen met officiële providers aan te bieden, al heeft T-Mobile eerder aan iPhoneclub.nl gemeld dat zij ‘tethering niet als prioriteit zien‘.

iPhone OS 4 Beta 4 - internet tethering

Voor de technisch geïnteresseerden is de volledige changelog te lezen in deze forumpost op Macrumors.com.

Concept: Michel Lusthof, additionele informatie Jean-Paul Horn. Afbeeldingen via Macrumors, Jonah Grant, Gizmodo

Beta-firmwares zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Vragen hoe je aan de firmware kunt komen zijn ongewenst, evenals ‘zeuren’ of een developer jouw UDID wil opnemen, noch is het andersom toegestaan als developer om dat aan te bieden. Verdere discussie over iPhone OS 4.0 Beta-firmware is prima, maar om problemen met Apple te voorkomen zijn verder directe links naar deze firmwareversies niet toegestaan, zoals aangekondigd in dit forumtopic. Deze reacties zullen worden verwijderd, evenals al het andere wat off-topic is. Voor directe support kun je beter terecht op het forum in het daarvoor bestemde ervaringentopic.
Let op dat het installeren van beta-firmware niet zonder gevaren is. iPhoneclub.nl is niet verantwoordelijk als jij je iPhone onbruikbaar maakt. Je handelt naar eigen risico!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 23:23
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen iphone os 4, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.