iPhone OS 3.1.3: na zes dagen nog maar 14% overgestapt

Na zes dagen heeft nog maar 14% van de iPhone gebruikers de update naar iPhone OS 3.1.3 geïnstalleerd. De update bevatte dan ook weinig nieuwe functies.

De vorige week gelanceerde firmware-update voor de iPhone heeft maar weinig enthousiasme teweeggebracht. Na zes dagen heeft nog maar 14 procent van de gebruikers de update naar iPhone OS 3.1.3 geïnstalleerd. Misschien heeft het er iets mee te maken dat de nieuwe firmware eigenlijk geen spannende nieuwe functies biedt. Het verbetert de batterijstatus en lost een probleem met crashende applicaties van derden op en daarnaast patcht het een aantal beveiligingslekken. De informatie over het lage percentage updates komt van Medialets, een bedrijf dat via advertenties kan achterhalen welke firmware mensen geïnstalleerd hebben.

Op 6 februari zat nog 72,3 procent op iPhone OS 3.1.2, terwijl er nog 0,8 procent op OS 3.1.1 zit en 4,6 procent op OS 3.1.0. Ongeveer 13 procent van de mensen gebruikt nog een oudere firmwareversie dan OS 3.1.2. De angst om een jailbreak of unlock kwijt te raken zal meespelen bij de trage updaters, maar het aantal mensen dat een jailbreak uitvoert is op het totale aantal gebruikers relatief laag. PwnageTool 3.1.5 kwam voor het onderzoek net iets te laat.
medialets iphone os adoption

Via: Medialets

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2010, 8:29
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.