Steve Jobs boos over Twitter-bericht over iPad

Steve Jobs is boos over een Twitter-bericht, waarin een journalist van The Wall Street Journal twitterde over de iPad. Hij had niet mogen zeggen dat hij vanaf een iPad twitterde.

ipad driemaalApple doet nog weinig in sociale media. Ze hebben een paar Twitter-accounts waarop ze nieuwe releases en trailers in iTunes aanprijzen, maar het zal nog lang duren voordat we Steve Jobs zijn dagelijkse beslommeringen zien twitteren. Toch kunnen ze niet om Twitter en andere sociale media-sites heen, want ongemerkt kan er zomaar informatie uitlekken. Steve Jobs is op promotietour met de iPad en had daarom een bijeenkomst met diverse tech-journalisten in New York. Ook Alan Murray van de Wall Street Journal was erbij. Hij schreef na afloop enthousiast op zijn Twitter-pagina: “This tweet sent from an iPad. Does it look cool?” Steve Jobs vond het helemaal niet cool en liet het bericht snel weghalen.

Alan wil niets meer over het incident zeggen. Hij reageerde: “I would love to talk about this, but can’t.” In een later e-mailtje voegde hij eraan toe:

I will say that Apple’s general paranoia about news coverage is truly extraordinary— but that’s not telling you anything you didn’t already know.

Door het incident is de discussie over Apple’s geheimzinnigheid en gedrag tegenover de media weer eens opgelaaid.

Via: Valleywag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2010, 11:04
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.