iPhone opladen met waterstof: nog steeds toekomstmuziek? (CES)

Horizon Fuel Cell Technologies liet op de CES een oplossing zien waarmee je je iPhone met een waterstofcel kunt opladen. De MiniPak bevat cartridges die je later ook weer kunt navullen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

horizon minipakOver brandstofcellen wordt al heel wat jaren gepraat. Tot nu toe is het nog vooral bij proefballonnetjes en prototypes gebleven, maar een bedrijf met de naam Horizon Fuel Cell Technologies liet op de CES al wel een werkende oplossing zien. De MiniPak is een zwart of wit plastic doosje, waarin zich een aantal Hydrostiks (cartridges), gevuld met waterstof, bevinden. Is de lader leeg, dan kun je deze met HydroFILL navullen voor de volgende oplaadronde van je gadgets.

Hoewel de oplossing in feite universeel is bedoeld, had Horizon z’n intrek genomen in het gloednieuwe iLounge Paviljoen op de CES. In dit aparte beursgedeelte waren allerlei bedrijven te vinden die iets met iPhones en iPods te maken hebben.

Elk elektronisch apparaat dat minder dan 3 Watt vermogen vraagt is geschikt, zoals mobiele telefoons, handheld gameconsoles, gps-navigatiesystemen of zaklampen.

Meer info: Horizon MiniPAK

Engadget had een interview met Horizon, dat je hieronder kunt zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2010, 21:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, brandstof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.