iPhone opladen door te bewegen met iMoveCharger

iMoveCharge is een generator op zakformaat, waarmee je je smartphone kunt opladen tijdens het lopen en bewegen. Nu als Indiegogo-campagne.

imovechargerHorloges die eindeloos blijven lopen, zolang de eigenaar maar beweegt. We kijken er niet vreemd meer van op, bij horloges zoals Seiko Kinetic. Zou het niet mooi zijn als diezelfde technologie ook wordt toegepast in smartphones, zodat we nooit meer hoeven laden? Als je de M7-chip van de iPhone gebruikt voor sportactiviteiten, merk je dat de iPhone dagelijks behoorlijk beweegt in je broekzak of in je hand. Apple lijkt nog geen plannen te hebben om kinetische energie te gebruiken voor het bijladen van de iPhone-batterij, dus zullen we voorlopig genoegen moeten nemen met een tussenoplossing: de iMoveCharger. Deze mini-generator is zo klein uitgevoerd dat je het dagelijks mee kunt dragen. De iMoveCharger laadt ondertussen je iPhone- of iPad-batterij op.

De iMoveCharger wordt gemaakt door techneuten van het bedrijf FTC, dus verwacht geen flitsende productvideo waarin een perfect uitziende hipster-met-baard laat zien hoe zijn leven drastisch is veranderd dankzij dit ene, revolutionaire apparaatje. De video die de bedenkers hebben gemaakt laat dan ook vooral het technische productieproces zien en de foto’s van het product doen denken aan 10 jaar geleden. FTC bouwt al zeven jaar generators, maar het is de eerste keer dat ze een miniatuurversie voor consumenten maken.

pivot-imovecharger

Op één punt wilden de makers toch wel rekening houden met de wensen van de gebruikers: het apparaatje moest niet te dik worden, zodat hij in je broekzak meegenomen kan worden. Het resultaat is een plat apparaatje, iets kleiner dan een iPhone. Hij is 6 mm dun en licht van gewicht en zorgt ervoor dat je iPhone constant wordt opgeladen. Een prototype werd alvast door de North Carolina State University getest en zij constateerden dat de generator een efficiency van 92,3% heeft. Kortom: bijna alle opgewekte energie kan worden gebruikt om je iPhone-batterij bij te laden. In onderstaande video leggen de makers uit hoe het technisch allemaal werkt. Het principe is afgekeken van horloges die zichzelf opwinden met kinetische energie, maar er zijn wel wat kleine wijzigingen aangebracht. Beweeg je de iMoveCharger, dan zorgt een gewichtje ervoor dat de rotor van de generator wordt aangedreven. Dit levert een elektrische stroom op, omdat magneetjes op de rotor langs een stationaire spoel gaan.

Steek de iMoveCharger in je broekzak of handtas en de bewegingen tijdens het lopen zorgen ervoor dat de generator elektriciteit opwekt voor de interne batterij. Sluit de iPhone aan en de batterij wordt bijgeladen. Natuurlijk zijn het techneuten, dus je kunt zelf instellen of je een voltage tussen de 3,3 en 15 Volt wilt (Apple gebruikt zelf 5 Volt). Je krijgt er meerdere adapters bij, zodat je bijna elk apparaat kunt opladen.

De iMoveCharger zal op z’n vroegst in augustus 2014 worden geleverd. Maar erg snel gaat het nog niet met investeringen op Indiegogo – misschien hadden de makers toch beter een filmpje met fietsende en picknickende jongeren kunnen maken. De eerste duizend stuks kosten $50, de winkelprijs wordt $80. De makers beloven 2 jaar garantie en beste kwaliteit materialen, zodat het ding jarenlang meegaat.

Meer info: Indiegogo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2014, 17:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.