Nieuwe tv-serie voor iPhone-fanboys: Chuck

Naast de al eerder genoemde tv-series waarin de iPhone voorkomt is er nu een vierde: Chuck, een geek/spionnen-comedy op NBC. Maar door de iTunes-perikelen tussen Universal en Apple is het maar te vraag hoe lang de iPhone in de serie te zien zal zijn.

Een tijdje geleden schreven we over het nieuwe televisieseizoen en over tv-series waarin de iPhone een prominente rol speelt. Naast de drie genoemde is er nu nog een vierde serie voor iPhone-fanboys: Chuck. Je moet toch wat, om de tijd tot februari 2008 te overbruggen, want pas dan komen er weer nieuwe afleveringen van Lost. Niet dat daar veel iPhones te zien zijn (integendeel, alleen een soort satelliettelefoon die er met wat fantasie op leek), maar door de slimme verhaallijn is het een serie waarbij je het hele seizoen blijft uitkijken naar elke nieuwe aflevering. Bij de nieuwe tv-series is dat veel minder het geval. Eentje kunnen we meteen afschrijven: Back to You van tv-zender Fox is flauwe onderbroekenlol, met een studiopubliek dat om elke grap moet schaterlachen.

Back to You is eigenlijk meer een serie voor veertigplussers die van een klucht houden. Stereotype personen (de sexy weervrouw, de dikke manager) en de nodige persoonwverwisselingen en ingewikkelde relaties (heeft hoofdpersoon Chuck jaren geleden nu wel of niet een kind verwekt bij Kelly?), het zit er allemaal in. Heb je zin om te lachen, dan kun je nog beter naar oude afleveringen van Flodder kijken. In de eerste 5 afleveringen was geen iPhone te ontdekken, dus deze deze serie kan meteen uit het lijstje worden weggestreept.

Journeyman is heel wat beter vol te houden: de hoofdpersoon is verslaggever bij een krant en gaat op de meest onverwachte momenten terug in de tijd. Hij kijkt daarbij regelmatig op zijn iPhone om te zien hij zich in het heden of verleden bevindt en gebruikt de zoekmachine FinderSpyder op z’n iPhone om een zaakje uit het verleden na te trekken. Best leuk, maar geen giller.

De enige serie die wel een fanclub waard is, is Moonlight. Deze serie bevat een aantal vaste ingrediënten voor succes: een hoofdpersoon met een rare afwijking (hij is vampier), in elke aflevering wordt een moordzaak of ander hachelijk probleem opgelost (meestal een vampier die van het rechte pad af is geraakt) en er is een vrouw: verslaggeefster Beth. Zij komt op de plaats van het misdrijf vrijwel altijd hoofdpersoon Mick tegen, die als privédetective actief is. Als duo lossen ze elke misdaadzaak op, waarbij je jezelf vanaf de de eerste aflevering afvraagt of die twee iets met elkaar zullen krijgen. De iPhone is in elke aflevering regelmatig in beeld: Beth heeft er eentje met een een beschermende case waarmee ze foto’s maakt en telefoontjes binnenkrijgt. Spannend, maar ‘t kan nog steeds niet tippen aan Lost.

Nerd HerdEn nu is er nog een vierde serie, waarin een iPhone voorkomt: Chuck. Elke maandag is er een nieuwe aflevering van deze geek/spy-comedie op NBC (lachen om geeks? dat voorspelt weinig goeds!). Ook al zijn de verhoudingen tussen NBC Universal wat bekoeld vanwege de iTunes-ruzie, dat weerhoudt ze er niet van om iPhones en Macs te laten zien. In de serie is te zien dat de iPhone het niet zo best doet als zakelijk toestel bij BuyMore (een parodie op Best Buy). DNerd Herd is natuurlijk bedoeld als parodie op Geek Squad. Of er verderop in de serie nog steeds Apple-producten te zien zijn, is nog maar de vraag: de eerste afleveringen werden opgenomen voordat NBC z’n series terugtrok uit iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2007, 14:24
Categorie Apple
Onderwerp comedy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.