Chinese politie rolt grote iPhone-namaakbende op

Een Chinese namaakbende produceerde maar liefst 41.000 nep-iPhones. De bendeleiders door de Chinese politie gearresteerd en de fabriek is gesloten.

Goophone voorkantDe politie heeft een fabriek in Peking gesloten waarin meer dan 41.000 nep-iPhones waren gemaakt. Dit schrijft Reuters. De neptoestellen waren samen maar liefst 120 miljoen yuan waard, omgerekend meer dan 17 miljoen euro. Negen leden van de namaakbende zijn door de politie gearresteerd.

De namaakbende werd door een getrouwd stel geleid. Ze hadden volgens de politie een fabriek geopend met maar liefst zes assemblagelijnen, waarmee ze samen met anderen nep-iPhones produceerden. Er werden ook tweedehands smartphones verpakt als iPhone, om ze op deze manier voor verkoop te exporteren. De twee zouden hiervoor “honderden mensen” in dienst hebben gehad. Een aantal van deze nep-iPhones werd ook verscheept naar de Verenigde Staten, voor verkoop in het westen.

In Azië worden al langer nep-iPhones geproduceerd. Vaak zijn de kopers zich ervan bewust dat het namaak is, omdat de prijs onrealistisch laag is. Een paar jaar terug schreven we bijvoorbeeld over de Goophone – een Chinese iPhone 5-kloon die draait op Android. Deze namaak-iPhone verscheen nog voordat Apple de iPhone 5 had aangekondigd; de maker baseerde zich op de toen gelekte ontwerpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2015, 14:18
Categorie Achtergrond
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.