iPhone-koorts stijgt bij Apple Store in Londen

Over een halfuur kunnen de Britten de iPhone kopen. De rij wachtenden voor de Apple Store in Londen was vanochtend nog beperkt; waarschijnlijk vanwege het slechte weer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone in LondenDe eerste Europese iPhones zijn al in handen van gebruikers: in Duitsland werd de iPhone al sinds middernacht in Keulen en overdag in de rest van de winkels verkocht. De Britten moeten wachten tot na werktijd: vanaf 18:02 uur gaan de winkels open. Fans slaan zich met Apple-paraplu’s door het slechte weer heen. Bij de Apple Store in Regent Street in Londen heeft zich al een bescheiden wachtrij gevormd: vanochtend stond er een dozijn wachtenden.

In Londen staan Graham Gilbert en Nik Fletcher vooraan in de rij. Gilbert is een 22-jarige student uit Manchester en Fletcher doet voor TUAW verslag van de gebeurtenissen. In een bericht op de BBC-website komen de gebruikelijke kritiek en zorgen weer aan de orde: zal de iPhone echt te gebruiken zijn op slechts één netwerk? En: hoe zit het met de batterijduur? Is de technologie niet achterhaald? Hoofd Marketing Greg Joswiak herhaalt het nog maar eens:

“We wilden een zo klein mogelijk apparaat maken met een goede batterijduur. Dat kun je vandaag de dag niet doen met 3G. Het verslind teveel energie; dat is de reden waarom de meeste 3G-telefoons niet in de buurt komen van acht uur spreektijd”.

En inderdaad: iPhone-rivaal Nokia N95 heeft maar vier uur spreektijd.

De Britten, die gewend zijn om hun telefoon gratis bij een abonnement te krijgen, zullen eraan moeten wennen dat ze voor een mobiele telefoon moeten betalen. Uit een onderzoek van M:Metrics onder 16.000 mobiele telefoongebruikers bleek dat 10% van de Britten wel interesse heeft in een iPhone. De helft van hen had voor de huidige telefoon geen cent betaald en bijna de helft van hen belt via een prepaid-contract.

Met dank aan Jonathan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:07
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen abonnementen, groot brittannië, lancering, londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.