iPhone Elite Team heeft (baseband)unlock voor firmware 1.1.2 klaar

Het iPhone Elite Team beweert dat ze al een hack-oplossing hebben gevonden voor iPhones met de nieuwe firmware 1.1.2. De oplossing maakt gebruik van de anySIM-methode en houdt in dat je teruggaat naar firmware 1.0.2 of 1.1.1.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AnySIM 1.1.2Dat was snel! Nog maar een paar uur na de lancering is het iPhone Elite Team is er opnieuw in geslaagd: als eerste hebben ze anySIM voor firmware 1.1.2 beschikbaar. De versie werkt alleen met de baseband-versie 4.02.13_G en houdt in dat je in feite een downgrade uitvoert van firmware 1.1.2 naar 1.0.2 of 1.1.1, met behoud van de nieuwe modemversie.

Dat wil dus zeggen dat ze nog niet een complete jailbreak en unlock voor firmware 1.1.2 klaar hebben, maar wel dat ze een uitweg hebben gevonden voor mensen die vandaag een nieuwe iPhone hebben gekocht en degenen die per ongeluk toch op de update-knop hebben geklikt. Je kunt de benodigde ZIP-file met daarin AnySIM 1.2 iPhone Elite Version downloaden bij het Elite Team. Meer instructies voor de downgrade vind je op deze pagina: Downgrade 112 – iphone-elite – Google Code.

Gelijktijdig met de lancering van de Europese iPhone in Duitsland en Engeland verspreidt ook de nieuwe firmwareversie 1.1.2 zich. De update is nog niet in iTunes verschenen, maar wie dat wil kan alvast wel handmatig het 160MB grote bestand downloaden. De eerste ervaringen zijn, dat jailbreakme.com niet meer werkt, maar dat was te verwachten. Deze methode maakt gebruik van de TIFF-exploit, die Apple inmiddels vakkundig heeft dichtgespijkerd.

Wat is er zoal nieuw in firmware 1.1.2? Ondersteuning voor internationale talen: Engels UK, Frans, Duits en Italiaans zijn nieuw toegevoegd. Daarnaast verschijnt er een statusindicator voor de batterij van de iPhone in iTunes. Zo kun je zonder op de iPhone te kijken zien of je batterij al bijna volgeladen is. Kortom: dat klinkt niet bepaald als een reden om nu snel te gaan upgraden.

Gizmodo rapporteert dat iPhones die wel een jailbreak hebben ondergaan, maar niet unlocked zijn, zonder problemen kunnen updaten. Ook melden ze dat er een nog naamloze methode is om een jailbreak uit te voeren, die nog niet geschikt is voor praktisch gebruik. Er zijn inmiddels wel mogelijkheden om te downgraden van 1.1.2 naar 1.1.1, maar dat werkt nog niet 100%.

Met dank aan Michel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:47
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.