Scotland Yard adviseert om iPhone te verbergen

Scotland Yard waarschuwt kopers van de iPhone om niet teveel de aandacht te trekken tijdens bellen in het openbaar. Beter is het nog, de iPhone te verbergen, uit angst voor straatroof.

StraatroofEerder was het Mobile Industry Crime Action Forum al bezorgd dat de lancering van de iPhone tot een golf van diefstallen zou leiden. Nu bemoeit ook Scotland Yard zich ermee: ze raden aan om de telefoon in het openbaar te verbergen, omdat de kans op beroving te groot is. De waarschuwing komt vlak voor de lancering van de iPhone in het Verenigd Koninkrijk. De politie denkt dat dure mobieltjes de motor achter straatroof is, vooral onder jongeren.

Bezitters van iPods kregen drie jaar geleden al een soortgelijke waarschuwing van de politie, toen bleek dat potentiële slachtoffers makkelijk waren te herkennen aan hun witte oordopjes. Scotland Yard zei gisteren: “We zijn ons bewust van de lancering van de iPhone morgen en we roepen mensen op om niet de aandacht op zich te vestigen wanneer ze een mobiele telefoon in het openbaar gebruiken.

Apple hoopte in Europa op dezelfde taferelen als tijdens de lancering in de VS, maar dat bleef uit: mensen die al dagenlang bivakkeren bij de winkels zijn nog niet gesignaleerd. Dat komt enerzijds misschien door het nuchtere karakter van de Britten en Duitsers, maar ook omdat de iPhone niet echt nieuw meer is. Wie een iPhone wil hebben had er al lang eentje kunnen kopen via de VS en ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er inmiddels verschillende winkels die de iPhone simlockvrij verkopen, zoals iphoneunlock.com en appleiphoneunlock.co.uk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2007, 12:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, schotland, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.