iPhone-incheckdienst Gowalla officieel gestopt

De locatiedienst Gowalla is dit weekend officieel gestopt. Gowalla werd overgenomen door Facebook, nadat het de strijd van Foursquare verloren had.

gowalla iphoneDrie maanden geleden werd bekend dat Gowalla was overgenomen door Facebook. De concurrent van Foursquare slaagde er niet in om dezelfde hoeveelheid gebruikers te trekken, ondanks mooiere graphics en meer game-elementen. Vandaag kondigde Gowalla aan dat de deuren definitief zijn gesloten. Het besluit komt op een passend moment: tijdens de grote technologieconferentie SXSWi, het evenement waar Gowalla ooit werd aangekondigd.

Op eigen grond, want het team van Gowalla is gevestigd in Texas. Gowalla was niet de eerste locatiegebonden incheckdienst, maar wel een van de mooiste. Je kon virtuele items achterlaten op locaties, die dan door anderen konden worden opgepakt. Sinds 2009 was Gowalla in ontwikkeling dankzij 10 miljoen dollar investeringsgeld van onder andere Kevin Rose. Toen Gowalla de strijd van eeuwige concurrent Foursquare dreigde te verliezen, kozen ze voor een nieuwe koers. Daarbij stond het ontdekken van onbekende steden centraal: aan de hand van Social Guides kon je nieuwe plekken gaan ontdekken. Facebook nam het bedrijf uiteindelijk over, waarschijnlijk om de locatiefunctie Places verder aan te kleden of vanwege het grafische talent dat bij Gowalla rondloopt.

Via: Hacker News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2012, 8:27
Categorie iOS
Onderwerpen gowalla, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.