iPhone 4 uitgegroeid tot bestverkochte telefoon in Japan

De iPhone 4 is in Japan de bestverkochte telefoon. De 16GB en 32GB iPhone 4 verslaan de toestellen van Panasonic, Hitachi, Kyocera en andere typisch Japanse merken.

hitachi beskeyJapanners hebben iets met hun telefoons: je moet er televisie mee kunnen kijken, stripboeken op kunnen lezen en liefst nog meer. Toen de iPhone in Japan werd geïntroduceerd werd vroeg men zich af: zou dit ‘simpele’ toestel aanslaan, in een land waar mensen zo hoge verwachtingen van hun telefoon hebben? Een paar maanden na de lancering van de iPhone 4 blijkt deze het opvallend goed te doen: de 16GB en 32GB iPhone 4 staan als bestverkochte telefoons in de verkooplijsten in Japan.

fujitsu-ntt-docomoDe iPhone is de enige telefoon van Softbank, de kleinste operator in Japan. De overige toestellen maken duidelijk dat Japan een behoorlijk andere smaak in smartphones heeft dan de rest van de wereld:

1. Apple iPhone 4 (32GB) – Softbank
2. Apple iPhone 4 (16GB) – Softbank
3. Panasonic P-07B – NTT DoCoMo (zie foto hiernaast)
4. Sony Ericsson Xperia So-01B – NTT DoCoMo
5. Hitachi Beskey – KDDI (zie foto met vrouw hierboven)
6. Kyocera Kantan Keitai K004 – KDDI
7. Fujitsu Raku-Raku Basic 2 – NTT DoCoMo
8. Sharp IS01 – KDDI
9. NEC N-06B – NTT DoCoMo
10. NEC N-04B – NTT DoCoMo

De cijfers zijn van 18 tot 24 oktober en gemeten op 4.000 verkooppunten. De iPhone 4 kwam op 24 juni uit in Japan, maar Apple heeft nog geen exacte verkoopcijfers voor het land bekendgemaakt. Ook in Nederland zijn er geen officiële cijfers hoeveel iPhone 4’s er zijn verkocht.

De 2010-lineup van NTT DoCoMo laat zien dat de Japanners vooral dol zijn op flip-telefoons en dan het liefst van Japanse merken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2010, 16:38
Categorie iDevices
Onderwerpen japan, succes, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.