iPhone gestolen, wordt ruim 12.000 kilometer verderop weer gevonden

Een man vond zijn iPhone terug via de Find my iPhone functie van Apple. Op zichzelf niet heel vreemd, ware het niet dat de iPhone 12.000 kilometer van de man verwijderd was.

Find My iPhoneEen man uit San Francisco overkwam iets opmerkelijks: zijn iPhone werd letterlijk uit zijn handen gerukt en was sindsdien spoorloos verdwenen. Twee weken later had de man eindelijk succes met het gebruik van Find my iPhone: de iPhone verscheen weer op de kaart. Maar de iPhone had nog wél een verrassing tegoed: de telefoon bleek in Vietnam te zijn.


Hoewel het in dit geval moeilijk wordt om de iPhone weer terug te krijgen, zijn andere mensen er wel al in geslaagd om dankzij de gratis functionaliteit van Apple hun iPhone weer in handen te krijgen. Zo werd in het begin van dit jaar een Amsterdamse zakkenroller opgepakt die een iPhone had gestolen. Helaas voor hem liep die diefstal heel anders af. Gaan we nog verder terug in de tijd, dan zien we dat kort na de introductie van de functionaliteit deze al nuttig werd bevonden. Zo was er bijvoorbeeld Kevin Miller, die als één van de eersten zijn iPhone terugvond dankzij Find my iPhone.

Vorige week dook er een patent op van Apple waarmee je meer mogelijkheden zou krijgen om je iPhone via de Find my iPhone-functie te beveiligen. Hoewel dat misschien nog als toekomstmuziek kan worden beschouwd heeft Apple eerder deze maand een update van de applicatie in de App Store gezet. Door de update kun je nu toestellen die offline zijn uit je lijst verwijderen en kun je instellen dat je een e-mail krijgt wanneer een toestel dat offline is weer online komt.

Een foto van de locatie waar de iPhone is gevonden (en de reactie van de man) kun je op Twitpic vinden.

Via Cult of Mac

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.