iPhone gedachteloos ronddraaien en opladen met nVolutions nVolt #CES2012

nVolutions presenteerde op de CES de nVolt, een accessoire om je iPhone op te laden terwijl je het laat ronddraaien. De

nvolutions-nvoltSommige mensen hebben een tic, waarbij ze de iPhone gedachteloos door hun handen laten draaien. Dankzij een uitvinding van het bedrijf nVolutions kun je daar nu iets nuttigs mee doen: energie opwekken en je iPhone opladen. Het pas opgerichte bedrijfje nVolutions nVolt liet het zien op de CES, maar door gebrek aan media-aandacht kan het wel even duren voordat dit product een succes wordt.

Op het Eureka Park, één van de techzones van de CES 2012, ontdekte collega Rob Blaauboer van Frankwatching het bedrijfje nVolutions. Ze hebben nog geen website, maar wel een Facebook-pagina. Wat ze hebben uitgevonden is een hoesje met een soort draaiwiel, die je op twee verschillende manieren kunt laten ronddraaien. Een paar minuten rondtollen en je iPhone heeft weer genoeg acculading om een telefoongesprek te voeren.

De nVolutions nVolt is ideaal als er geen stopcontact in de buurt is. Je sluit het apparaat op de iPhone aan of stopt de iPhone in een speciale hoes. Daarna laat je de boel ronddraaien, bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond, alsof het een bromtol is. Of je draait wat aan het wieltje terwijl je de iPhone in je hand houdt. Zolang je blijft draaien laad je de iPhone op. Zo weet je bij een bijna lege batterij in ieder geval dat je een telefoongesprek kunt afmaken. Maar om de telefoon helemaal op de laden is het natuurlijk niet praktisch. Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekendgemaakt.

Eerlijk gezegd ziet de toekomst van dit product er nog niet hoopgevend uit: geen enkele grote website besteedde aandacht aan de nVolt, waardoor het bedrijf aan de CES nauwelijks publiciteit heeft overgehouden. De marketingmaterialen van het bedrijf zien er ook wat knullig uit en er is geen website waarop geïnteresseerde kopers meer informatie kunnen vinden. Laat staan dat ze duidelijke productfoto’s hebben, die websites die er tóch over willen schrijven, kunnen gebruiken. Wij hopen dat het idee via Kickstarter toch nog eens realiteit wordt.

Rob’s filmpje is hieronder te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=jDmXvwT_YyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2012, 22:33
Categorie Accessoires
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.