Aziatische vliegmaatschappij vervangt televisies door iPads

De vliegmaatschappij Scoot Pte heeft al zijn televisies aan boord vervangen met iPads. Hierdoor zijn de vliegtuigen 7 procent lichter en is er ook 40 procent meer plek voor reizigers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Scoot Pte iPadDe vliegmaatschappij Scoot Pte heeft alle televisies in hun vliegtuigen vervangen door iPads, zo schrijft Bloomberg. Hierdoor zou niet alleen het gewicht van het vliegtuig met 7 procent zijn verminderd, nadat het aantal plekken aan boord met 40 procent was toegenomen. De iPads bevatten een aantal films, muziek, games en televisie-programma’s om tijdens de vlucht te bekijken of beluisteren. Een draadloos systeem moet er in de toekomst voor zorgen dat er vanuit het vliegtuig nieuwe content naar de iPad gestreamd kan worden.

Scoot Pte is een budgetvliegmaatschappij die tussen Australië, China, Singapore en Thailand vliegt. De iPads worden geïnstalleerd in de vier Boeing 777’s van de maatschappij. Omdat Scoot Pte in de komende jaren wil uitbreiden naar 14 vliegtuigen, zal ook het aantal iPads waarschijnlijk toenemen. De maatschappij bespaart op de lange termijn, omdat het gewichtsverlies ervoor zorgt dat er minder brandstof wordt verbruikt. Passagiers in business class kunnen de iPads gratis gebruiken, terwijl reizigers in economy 17 dollar moeten betalen om ze te huren.

Hoewel de iPads van Scoot Pte niet veel effect zullen hebben op vluchten vanuit Nederland, is het interessant om te zien hoe andere vliegmaatschappijen er gebruik van maken. De iPad heeft dezelfde mogelijkheden die veel entertainmentsystemen aan boord bieden, maar is tegelijkertijd een stuk compacter en soms ook goedkoper. Daarnaast hoef je geen systeem in te bouwen, omdat het personeel de iPads gewoon aan boord kan uitdelen aan passagiers. Het lijkt een kwestie van tijd totdat meer vliegmaatschappijen ook de iPad zullen inzetten. Heel wat luchtvaartmaatschappijen en defensie-onderdelen maken er in ieder geval al gebruik van, al twijfelde de Amerikaanse luchtmacht een paar maanden geleden nog nog vanwege een Russische app die ze wilden gebruiken. Uiteindelijk besloot de Amerikaanse luchtmacht toch de iPads aan te schaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:21
Categorie iDevices
Onderwerp vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.