iPhone Dev Team presenteert: OpeniBoot, Linux op de iPhone

Een lid van het iPhone Dev Team is erin geslaagd om door reverse engineering Linux op de iPhone te laten draaien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

openibootHet iPhone Dev Team heeft weer van zich laten horen, deze keer met de boodschap ‘Linux, here we come!‘. Dat wekt misschien de indruk dat je straks met de Eee PC een jailbreak kunt uitvoeren, maar het blijkt om iets heel anders te gaan.

Teamlid planetbeing heeft OpeniBoot ontwikkeld, waardoor het mogelijk is om Linux op de iPhone te draaien. Door reverse engineering van Apple’s hardware-drivers lukte het om de Linux 2.6 kernel te porten naar de iPhone.


Zowel de eerste als tweede generatie iPhone en de eerste generatie iPod touch worden ondersteund. Praktisch gezien heb je er nog niet veel aan: veel drivers missen nog. Wat bijvoorbeeld nog niet werkt zijn: draadloze netwerken, touchscreen, geluid, accelerometer en baseband-ondersteuning. Daarnaast kan er nog niet naar het NAND-geheugen worden geschreven (de harde schijf in de iPhone).

De instructie is online te vinden en de benodigde bestanden zijn ook te downloaden: OpeniBoot.

Linux op de iPhone is om meerdere redenen interessant: het opent bijvoorbeeld ook de weg naar een eventuele port van Android naar de iPhone, iets waar planetbeing nadrukkelijk ook hulp bij vraagt.

If you’re experienced with hacking/porting Linux and especially if you’re experienced with porting Android, I’d definitely like to hear from you. Come chill in the #iphonelinux channel on irc.osx86.hu.

Onder de huidige projectmedewerkers zijn enkele bekende namen, zoals cmw, poorlad en Saurik (van Cydia, gebaseerd op de aptmanager zoals we dat kennen van Linux).

Meer info: Linux on the iPhone
Via: iPhone Dev Team Blog
Tipgevers: Rob en Destiny

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 maart 2009 om 18:23
Onderwerp
Categorie
iOS
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.