iPhone Dev Team brengt PushFix voor push notificaties (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft een PushFix uitgebracht waarmee je push notifications toch werkend krijgt op iPhones met OS 3.0 en een jailbreak, die voorheen problemen gaven. Maar echt makkelijk is het niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

PushFixGeïmporteerde iPhone hebben na de jailbreak voor OS 3.0 vaak het probleem dat de YouTube-applicatie niet werkt en dat de push notificaties het ook laten afweten. Het iPhone Dev Team heeft nu een oplossing uitgebracht waarmee het push-probleem is opgelost: PushFix. Teamlid @planetbeing kondigde de fix via Twitter aan, maar zegt er wel bij dat het een quick-and-dirty-oplossing is. Om te kunnen gebruiken heb je wel een vriend met een iPod touch of een geactiveerde iPhone nodig.


Meteen downloaden: PushFix.zip

De instructie bestaat uit twee stappen: eerst moet je op een iPod touch of geactiveerde iPhone de juiste keychain-data achterhalen en daarna moet je op het tweede device de inhoud van het zipbestand kopiëren naar je gehackte iPhone. Instructies vind je ook in de comments op Dev Team’s blog. Wie dat teveel moeite vindt kan beter nog even twee, drie weken wachten. Zo belangrijk zijn push notifications ook weer niet, toch?

A. Get Legit Keychain Data:
*You Must Perform These Steps On A Properly Activated Device (iphone or ipod touch) with at least one working push app*

1. Unzip the downloaded zip file and copy the binary ‘nimble’ using SSH into /private/var/Keychains and set permission to 0755

2. Make sure the file “keychain-2.db” is in /private/var/Keychains and run nimble. You will see 4 files being created:
– youtube-cert.bin
– youtube-key.bin
– push-cert.bin
– push-key.bin

3. Copy these 4 files into the corresponding folder on your hactivated device.

B. Testing Push:
*You Must Perform These Steps On Your Hacktivated Device*

1. Unzip the downloaded zip file and copy the following files using SSH into /private/var/Keychains and set permission to 0755:
– inject
– nimble

2. Store in somewhere else the current “keychain-2.db” and run inject. A new keychain-2.db will be created

3. Uninstall the push app (i.e. beejive or similar) you intend to test on from your hacktivated device and reboot

4. Test youtube, reinstall the above push app and test.

Een kleine aanvulling is dat GeoHot een update voor zijn purplera1n-jailbreak heeft uitgebracht, die nu ook ondersteuning voor Windows Vista, Windows 7, 64-bits-systemen en internationale versies biedt. Ook is het logproces verbeterd, zijn er nieuwe kernel patches doorgevoerd, etcetera. Downloaden kan via purplera1n.com.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.