NOS stelt livebeelden Tour de France ook op iPhone beschikbaar

De Tour de France is vanaf vandaag als streaming video op de iPhone te bekijken. De NOS heeft daarmee een primeur: als eerste bieden ze de beelden van een groot sportevenement op de iPhone aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

NOS Tour de FranceNet als vorig jaar heeft de NOS ook nu een speciale website voor de Tour de France ingericht. Via de website kun je livestreams bekijken op de desktop. Maar wist je, dat je dit jaar ook live op je iPhone naar de tv-beelden kunt kijken? Ga naar m.nos.nl in Safari en klik op de knop Live Tour 2009 op de iPhone. Je wordt daarna doorgestuurd naar de QuickTime-applicatie van de iPhone.

Op dit moment is er geen uitzending; zondag vanaf 12:10 uur begint de NOS met een liveverslag van de tweede etappe van Monaco naar Brignoles over 187 km. Het commentaar bij de livebeelden is van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

tour op iphoneNOS-mediaman Roeland Stekelenburg kondigt op het weblog van de NOS aan, dat het een historische dag is. Het is de NOS namelijk als eerste gelukt om een groot sportevenement in hoge kwaliteit op de iPhone uit te zenden. Het werkt alleen op iPhones die voorzien zijn van de nieuwste firmwareversie (3.0). Tussen het idee om de live-uitzendingen op de iPhone aan te bieden en de realisatie ervan, zat slechts een week tijd. Binnen een paar dagen werd een hostingplatform uit de grond gestampt en werden bedrijven ingeschakeld die de benodigde technologie konden leveren. Er zijn al plannen om Journaal24 na de zomer live te gaan aanbieden op de iPhone.

Eerder vandaag kwam ook de Tour-applicatie van de Rabobank voor de iPhone beschikbaar.

Tipgever: Bart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.