iPhone-betaaldienst Square officieel van start

Betaaldienst Square is officieel van start gegaan. Met Square kun je via een gratis creditcardlezer met de iPhone of een Android-toestel creditcardbetalingen innen.

squareSquare is deze week officieel van start gegaan als mobiel betaalplatform. Square is de mobiele betaaldienst van Twitter-medeoprichter Jack Dorsey, waarbij je via je iPhone creditcardbetalingen kunt incasseren. Mensen die de mobiele app van Square downloaden kunnen de bijbehorende Square-lezer aanvragen. Het gaat daarbij om een tweede generatie kaartlezer, die compacter is dan het eerdere model en ook geschikt is voor de iPhone 4. Bovendien kan de nieuwe lezer meerdere snelheden aan, wanneer de creditcard door de lezer wordt gehaald. De lezer werkt op de iPhone, iPod touch, iPad en diverse Android-apparaten zoals de Nexus One en de Samsung Galaxy S. Mensen die al een account bij Square hadden aangevraagd en zijn goedgekeurd krijgen de creditcardlezer gratis toegestuurd.

Met Square kun je betalingen innen, bijvoorbeeld als je winkelier of markthandelaar bent en klanten de mogelijkheid wil bieden om met creditcard te betalen. De winkeliers betalen 2,75% van het betaalbedrag plus $0,15 per transactie. Je hoeft geen contract af te sluiten of maandelijkse vergoedingen te betalen. Daardoor is Square een aantrekkelijke optie voor kleine handelaren, die maar incidenteel met creditcardbetalingen te maken krijgen. Een filmpje maakt duidelijk hoe het werkt:

Eerder deze maand liep Square nog tegen problemen aan. De creditcardlezer bleek ongeschikt voor de iPhone 4. Bij het inpluggen van de creditcardlezer in de headset-aansluiting van de iPhone ontstond interferentie met de antenneband. Een workaround was snel gevonden: een stukje papier of plastic voorkomt dat de creditcardlezer contact maakt. Een nieuwe creditcardlezer lost het probleem op.

In een artikel eerder vandaag kon je lezen dat ook andere partijen bezig zijn met betalingen op smartphones. Zo is er op Europees niveau een plan om daarvoor de simkaart van je toestel te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2010, 18:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen betalen, financieel, square

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.