iPhone-bedienbare robotbal Sphero nu pas leverbaar

De Sphero robotbal zal voor de kerstdagen worden geleverd aan geïnteresseerde klanten. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. De Sphero is te bedienen via iPhone- en Android-apps.

sphero-ballBegin dit jaar zagen we de Sphero voor het eerst op de CES-beurs in Las Vegas. Na een aantal gemiste deadlines om de robotbal daadwerkelijk te gaan leveren, is nu eindelijk het moment aangebroken. Afgelopen augustus schreven we nog, dat de Sphero in preorder te bestellen was. Maar Fabrikant Orbotix kondigt nu pas aan, dat de gemotoriseerde bal nog vóór de kerstdagen bij de klanten is. De Sphero is te besturen met je iPhone.

Binnenin zorgen een gyroscoop, accelerometer en kompas voor de juiste richting. De buitenkant van de bal bestaat uit polycarbonaat, dat bestand is tegen stoten. Het speeltje kost $129,99 en de eerste batch zal op de 22e worden verzonden. De gelukkigen zullen in de doos een robotbal, inductielader, snelstartgids en gebruikershandleiding aantreffen. Daarnaast zijn er vijf apps die via de App Store en Android Market te downloaden zijn. Ook is er een SDK voor mensen die zelf een Sphero-app willen maken. De eerste reviews van techsites zoals The Verge zijn ook al binnen. Conclusie: er zijn betere manieren om $129,99 te besteden. De robotbal is wel heel knap gemaakt, maar je bent er na een uur al op uitgekeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 18:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen robot, sphero

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.