Zondag is de beste dag om een iPhone-app te lanceren

Zondag is de beste dag om een app te lanceren in de App Store. Dat blijkt uit een analyse van bijna 100.000 applicaties. Ook blijkt het makkelijker om in Apple's App Store opgemerkt te worden dan in de Android Market.

zondagBen je een ontwikkelaar, dan heb je tegenwoordig vrije keuze wanneer je app online komt in de App Store. Is vrijdag de beste dag, omdat mensen dan tijdens het weekend je app gaan installeren? Nee, zondag is de beste dag, als je succesvol wilt zijn. Het blijkt uit een analyse van Mobilewalla, een analysebureau. Mobilewalla keek dagelijks naar apps die van 16 mei tot 8 september in de App Store verschenen en verzamelde daarmee een lijst van 91.754 iOS-apps. Apps die op zondag verschenen, deden het statistisch gezien beter dan op andere dagen.

Specifieker: 42% van de apps die op een zondag verschenen haalden de top 240 van meest gedownloade apps. Vrijdag blijkt juist de slechtste dag om een app uit te brengen: slechts 10% van de apps die op een vrijdag werden uitgebracht verschenen in de top 240. Mobilewalla keek ook naar de verschillen tussen iPhone en Android. Apps die in de shop van Apple verschenen hadden viermaal zoveel kans om te worden ontdekt door gebruikers dan applicaties in de Android Market. Dat zou liggen aan meer gebruiksgemak, makkelijker zoekfuncties en betere navigatie.

Zelf hebben wij misschien wel een idee hoe het komt dat zondag de meest succesvolle dag is: in het weekend is er weinig algemeen nieuws, waardoor websites zoals iPhoneclub veel meer kijken wat er aan interessante apps is binnengekomen in de App Store.

sunday best app day

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 22:19
Categorie Apps
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.