Sim-only-aanbieder Simpel introduceert nieuwe internetbundels

Simpel heeft nieuwe internetbundels aangekondigd. Met de mix & match formule kun je internetten, bellen en sms kiezen zoals je zelf wilt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

simpel-logoZoek je een overzicht van sim only-aanbiedingen, kijk dan hier.

Als we schrijven over het kopen van een iPhone, dan blijkt dat heel wat mensen de voorkeur geven aan een losse iPhone met een sim only-pakket. Wie het slim aanpakt kan daarmee goedkoper uit zijn, dan bij het kopen van een ‘gesubsidieerde’ iPhone met duur abonnement. Simpel is één van de aanbieders van sim only-pakketten. Zij introduceren vandaag een ‘mix & match’-formule voor mensen die weinig bellen, maar wel willen internetten. Je kunt nu een kleine belbundel aanschaffen en de internetbundel helemaal afstemmen op je internetgebruik. Voor grootverbruikers zijn de bundels overigens niet geschikt, want ze gaan tot 1 GB per maand.

De tarieven zijn als volgt: 50 MB (€ 2,50 per maand), 200 MB (€ 5,00 per maand), 300 MB (€ 7,50 per maand), 500 MB (€ 10,00 per maand) en 1 GB (€ 15,00 per maand). Dat Simpel voor deze ‘mix & match’-formule kiest is een ontwikkeling die je ook bij andere providers ziet. Voor steeds meer mensen is de hoeveelheid dataverkeer doorslaggevend voor het mobiele abonnement dat ze kiezen. Voorheen zat je bij behoefte aan een wat grotere databundel automatisch aan een abonnement met veel belminuten vast. Volgens Simpel bieden ze met €2,50 per 50MB de beste datatarieven in de markt. Ter vergelijking: concurrent Vodafone rekent bij de iPhone-abonnementen €2,50 per 100MB buiten de bundel, dus het kan nóg goedkoper. Bovendien zijn de databundels van de drie grote operators een stuk sneller: bij Simpel kun je internetten met een snelheid van 384 kbps (down) en 64 kbps up. Voor 100 belminuten betaal je bij Simpel €2,50; de gewenste databundel stapel je daar bovenop. Simpel bestaat sinds 2007 en maakt gebruik van het T-Mobile-netwerk.

Meer info: Simpel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 15:28
Categorie Providers
Onderwerpen bellen, Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.