iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: BezorgBuddy, André Kuipers, AntiCrop en meer

De afgelopen week in iPhone-apps: om ruimtereis met André Kuipers, een effectieve groepskalender van Nederlandse bodem met Effectum en contacten beter beheren in Smartr Contacts voor de iPhone en iPod touch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Magische fotobewerking-apps iPhone GroupShotKennis is macht en dat maakt de iPhone machtig. Het apparaat faciliteert kennis op allerlei gebieden. In de iPhone App Weekly kijken we terug op de beste, leukste en meest noemenswaardige apps van afgelopen week. Die kunnen je in dit geval bijspijkeren op allerlei kennisgebieden. 1′ LDRSCHP geeft een instructie leiderschap, BezorgBuddy laat weten waar je pakketje van PostNL blijft en je kan op ruimtereis met de onofficiële app van André Kuipers.


AW GroupShot iPhone iPod touchGroupShot – Over een groepsfoto maken kan je zolang doen als je wilt: er staat altijd wel iemand niet goed op. Aan de linkerkant heeft iemand de ogen dicht, degene naast je moest niezen en zelf keek je niet naar de camera waardoor je nu loos naar boven staart. De nieuwe iPhone-app GroupShot weet het goed gemaakt: je schiet klakkeloos een aantal groepsfoto’s na elkaar, zoekt later wel uit wat de beste is en daar plak je dan een gezicht uit een andere foto op.
Downloaden: GroupShot (€0,79)

AW BezorgBuddy iPhone iPod touchBezorgBuddy – Is je internetbestelling al onderweg? Wordt jouw pakketje reeds verstuurd? Heeft PostNL het al ontvangen? Met de gratis applicatie BezorgBuddy kun je de gegevens van je verzending invullen en kan je vervolgens bijhouden hoe de verzending ervoor staat. Je voert een omschrijving in, de barcode van een bestelling en je postcode. De barcode hoort van PostNL zelf te komen en kun je achterhalen bij de verkoper, via bevestigingsmails van de verkoper of op het te versturen pakket.
Downloaden: BezorgBuddy (gratis)

AW 1 LDRSCHP iPhone iPod touch1′ LDRSCHP – Hoe bepaal je of iemand een aanwinst is voor je organisatie? Waarom kan werknemers ontslaan toch sociaal zijn? Het zijn vragen die worden beantwoord door verschillende personen uit het zakenleven in een nieuwe iPhone-app. 1′ LDRSCHP brengt vanaf 17 januari elke dag één video van één minuut waarin leiders over leiderschap praten. De applicatie trapt af met het thema talent, maar zal veel meer thema’s onder de aandacht brengen.
Downloaden: 1′ LDRSCHP (gratis)

AW Fit Freeway iPhone iPod touch iPadFit Freeway – Normaal bespreken we geen games in de App Weekly, maar dit is een uitzondering. Het iPhone-spelletje Fit Freeway speel je door de iPhone op een fitnessapparaat te zetten en vervolgens zo hard mogelijk te sporten. Hoe sneller jij rent of fietst, hoe meer je iPhone trilt op het apparaat en hoe sneller je auto rijdt. Door je hoofd naar links en rechts te bewegen kun je de auto besturen, om zo ander verkeer op de weg te ontwijken.
Downloaden: Fit Freeway (€2,39)

AW AntiCrop iPhone iPod touch iPadAntiCrop – Als het op populaire fotobewerkingsapps aankomt, snijden wij als iPhone-eigenaren misschien wel meer foto’s af dan andere mobiele telefoongebruikers bij elkaar. In een niet bij te houden aantal apps gaat een kleurenfilter altijd ten koste van de randen van een foto. Maar nu is er een middel om dat ongedaan te maken. Met AntiCrop geef je de het formaat aan waarin je een foto wilt zien en de app berekent ter plekke wat er op zou moeten staan.
Downloaden: AntiCrop (€0,79)

AW Kinotopic iPhone iPod touchKinotopia – De recent uitgebrachte iPhone-applicatie Kinotopic is een vreemde eend in de bijt op videogebied. De app laat je ‘stilstaande filmpjes’ maken. Je neemt een deel van je eigen video en markeert het gedeelte op het scherm dat je wil laten bewegen. Kinotopic zorgt er dan voor dat de rest van het filmpje stilstaat terwijl jouw gewenste voorwerp of persoon nog beweegt. Zo krijg je een video in een foto.
Downloaden: Kinotopic (€1,59)

AW André Kuipers iPhone iPod touchAndré Kuipers – Het meest spectaculaire moment van de ruimtereis van André Kuipers – het aan boord stappen van de ISS – mag dan misschien achter de rug zijn, er is nog van alles om tijdens de ruimtereis van de Nederlandse astronaut te volgen. De beoogde landing vindt namelijk pas op 16 mei plaats. Een onofficiële applicatie gewijd aan de ruimtevaarder, laat alles zien wat hij virtueel de wereld in slingert. Van tweets tot blogs tot de laatste video’s op zijn YouTube-kanaal.
Downloaden: André Kuipers (gratis)

AW Vintage Radio iPhone iPod touchVintage Radio – Als je Vintage Radio in de App Store ziet, verwacht je misschien een applicatie die moderne internet-radiozenders verpakt in een klassiek uiterlijk. Misschien wel voorzien van bijbehorende kraakeffecten. Niets is minder waar. Vintage Radio geeft je toegang tot 2500 radiouitzendingen en hoorspelen die decennia geleden op de radio werden uitgezonden. Wie wil genieten van maar liefst 34.000 shows uit ‘the golden age of radio’, kan een abonnementsdienst afsluiten voor 1,59 euro per maand.
Downloaden: Vintage Radio (€2,39)

AW Effectum iPhone iPod touchEffectum – De Nederlandse ontwikkelaar Score Media heeft een nieuwe applicatie gelanceerd waarmee je afspraken kan maken in groepsverband. Toegevoegde gebruikers worden met een pushbericht op de hoogte gesteld van een afspraak. Vervolgens kunnen alle genodigden bestanden met elkaar uitwisselen. Daarvoor maakt Effectum gebruik van een extern uploadadres, zodat er documenten buiten de iPhone om kunnen worden geüpload. Je afspraken worden gesynchroniseerd via iCloud en het gratis account op de dienst.
Downloaden: Effectum (€0,79)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.