walkman

Opinie: iPod kan nog doorgroeien tot 500 miljoen

Er zijn 100 miljoen iPods verkocht, een fractie van de 350 miljoen Sony Walkmans in de vorige eeuw. Maar analisten denken dat pas bij 500 miljoen stuks de groei wat afvlakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

walkman.gifEen paar dagen geleden maakte Apple bekend dat ze 100 miljoen iPods hebben verkocht. Dat is niets vergeleken met de 350 miljoen Sony Walkmans die in de jaren tachtig en negentig werden verkocht. Onderzoekers van JMP Securities zeggen dat de iPod makkelijk voorbij de 350 miljoen kan gaan, dankzij het feit dat mensen de iPod makkelijk vervangen door een nieuwer model. En de markt is nog steeds niet verzadigd: pas wanneer er 500 miljoen iPods in omloop zijn kan de groei wat afvlakken.

In januari en februari vlakte de verkoop van iPods wat af, maar dat is gebruikelijk omdat consumenten net de feestmaanden achter de rug hebben. De beginmaanden van het jaar zijn niet het moment om een nieuwe iPod te kopen, maar om iTunes-tegoedbonnen in te ruilen.

Onderzoeker Ingrid Ebeling raadt aan om de Apple TV in de gaten te houden, want dat zou wel eens een onverwacht succesverhaal kunnen worden. Zij zegt het volgende hierover:

De hype rond de iPhone is reëel, maar de Apple TV heeft heel wat minder concurrerende producten in de markt en consumenten lijken klaar voor technologieën die de kloof tussen PC en HDTV kunnen overbruggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipod, opinie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.