iPhone Air is realistisch concept van iPhone 6

Ontwerper Sam Beckett heeft een zeer realistisch iPhone 6-concept gemaakt dat lijkt op iets wat Apple zou kunnen uitbrengen

iPhone Air - BeckettDe iPhone 6 blijft een grote inspiratiebron voor ontwerpers. We hebben inmiddels al verschillende concepten voorbij zien komen, variërend van iPhones geïnspireerd op de iPad Air of juist hele futuristische ideeën. We beginnen met het nieuwe iPhone Air-concept van ontwerper Sam Beckett (@samjohnbeck) dat van alle concepten nog het meest lijkt op iets wat Apple zou kunnen uitbrengen.

Concepten van Beckett zagen we op iPhoneclub al vaker voorbij zagen komen. Hij ontwierp eerder een concept voor iOS 8 waarmee je meteen op binnenkomende meldingen kan reageren. Beckett heeft nu zijn visie op de nieuwe iPhone in een video gevat. Hij wilde naar eigen zeggen trouw blijven aan het basisontwerp van de iPhone en koos voor de naam iPhone Air:

Ik heb het toestel iPhone Air genoemd omdat Apple heeft laten zien dat de iPhone volwassen genoeg is voor twee versies (5S en 5C) en ik van mening ben dat een nog duidelijker onderscheid, zoals de iPad mini en Air positief is voor de twee productlijnen.

Zijn concept lijkt veel op de iPhone 5s maar dan met een groter scherm van 4,7 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, ook wel bekend als Full HD. Het scherm heeft een nog hogere pixeldichtheid: 486 ppi in plaats van 326 ppi van de iPhone 5s. Alle Air-versies (iPad, MacBook) die Apple tot nu toe uitbracht waren dunner dan hun voorgangers. Dat geldt ook voor Beckett’s iPhone Air. Het toestel is met 7 mm dikte maar liefst negen procent dunner dan de iPhone 5s.

Over futuristische ideeën gesproken. In onderstaande video tonen de ontwerpers van SET Solution een iPhone 6 met holografische functies. Minder realistisch, maar wel leuke toekomstmuziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2014, 10:28
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.