iPhone-6s-animatie

‘iPhone 6s krijgt geanimeerde wallpapers, net zoals de Apple Watch’

De iPhone 6s krijgt geanimeerde wallpapers, zoals we dat eerder al zagen bij de Apple Watch. Deze subtiel bewegende achtergronden zijn al te vinden in de iOS 9 beta, al bewegen ze dan nog niet.

iPhone-6s-animatie

Apple Watch-eigenaren die dol zijn op het geanimeerde kwalletje dat op hun smartwatch rondzwemt, zullen blij zijn om te horen dat de iPhone 6s naar alle waarschijnlijkheid soortgelijke bewegende wallpapers krijgt.

Op basis van twee bronnen schrijft 9to5Mac dat de iPhone 6s een collectie van geanimeerde schermachtergronden krijgt. De anonieme bronnen zouden aan de slag zijn gegaan met een intern prototype van de iPhone 6s bij Apple.

Vissen of stofwolk

wallpapers-ios-9-1De bewegende achtergronden zijn een logisch vervolg op de ‘Beweging’ wijzerplaat op de Apple Watch, waarbij gebruikers kunnen kiezen uit een bewegende kwal, bloem of vlinder. Op de iPhone 6s zou je onder meer de keuze hebben uit een groepje vissen en een ontploffende wolk gekleurd stof.

Gebruikers van de iOS 9 beta hebben deze kleurrijke wallpapers al eens gezien, al bewegen ze niet op de oudere iPhones. Eerder vandaag verscheen een foto van de mogelijke verpakking van de iPhone 6s, waar een toestel op te zien is met een zwemmende gele vis. Dit zou ook een van de geanimeerde wallpapers zijn, wat de betrouwbaarheid van deze verpakking vergroot.

De komst van deze geanimeerde Apple Watch-wallpapers komt overigens niet uit de lucht vallen. Eerder dit jaar sprak Apple’s Jony Ive nog over de mogelijkheid van ‘Motion Wallpapers’ voor een toekomstige iPhone.

Slag om de arm

De twee bronnen die het nieuws naar buiten brengen houden wel een slag om de arm, omdat Apple op het laatste moment nog steeds kan besluiten om deze wallpapers niet in de uiteindelijke iPhone 6s te stoppen. Naar alle waarschijnlijkheid onthult Apple de iPhone 6s op 9 september. Goed opletten dus of we de wallpaper subtiel zien bewegen tijdens de presentatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 16:20
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen iPhone 6s, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.