MacBook Force Touch

‘iPhone 6s heeft Force Touch-druksensor in scherm, in roze beschikbaar’

De iPhone 6s kan zien hoe hard je op het scherm drukt, aldus betrouwbare bronnen. Hiervoor zal de nieuwe iPhone dezelfde Force Touch-sensor als in de Apple Watch en nieuwe MacBooks gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Force TouchHet scherm in de volgende iPhone bevat een Force Touch-druksensor, waardoor de iPhone weet hoe hard je op het touchscreen drukt. Dit beweren bronnen van The Wall Street Journal. Deze zelfde schermtechnologie wordt door Apple nu al in de Apple Watch gebruikt. Het is niet het enige gerucht dat nu rondgaat: volgens hetzelfde bericht test Apple een roze versie van de nieuwe iPhone.

We hebben de afgelopen maanden meermaals geruchten gehoord over de iPhone-druksensor – die onder andere ‘3D Touch‘ werd genoemd. De nieuwe berichten komen echter van een zeer betrouwbare bron: The Wall Street Journal staat bekend om zijn nauwe banden met Apple. Force Touch voor de iPhone 6s is met het nieuwe gerucht daarom een stuk waarschijnlijker.

Door te bepalen hoe hard je op het scherm drukt, kan Apple nieuwe interactiemethoden toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld hard op het scherm tappen om een speciaal menu te openen, of om direct naar een bepaalde pagina in een app te gaan. Dit kan naast een tap, lange schermdruk of veeg op het scherm worden gebruikt.

Force Touch zit in de Apple Watch, maar wordt ook gebruikt in de trackpad van de nieuwe MacBook. Apple heeft daarmee de ‘klik’ van de trackpad vervangen, zodat je harder kunt drukken voor bepaalde acties. Een aantal andere MacBooks ondersteunt nu ook Force Touch. De prijs hiervan is ook verhoogd.

Apple test een roze iPhone 6s, maar het is onduidelijk of deze iPhone uiteindelijk ook verkocht zal worden. Het is opmerkelijk genoeg de enige kleur die op het moment getest zou worden. Apple zou mogelijk wegstappen van meerdere kleuren zoals bij de iPhone 5c.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2015, 16:39
Categorie Geruchten
Onderwerpen force touch, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.