allcast-hand-televisie

AllCast kan foto’s, video’s en muziek streamen naar allerlei apparaten

AllCast is een nieuwe manier om foto's, muziek en video's van je iPhone naar de televisie te streamen. De app is nu op iOS verschenen, zodat je kunt streamen naar Chromecast, Apple TV, Fire TV, Roku, Xbox 360, Xbox One en andere apparaten.

De nieuwe app AllCast zorgt ervoor dat je foto’s, video’s en andere content van je iOS-apparaat naar je televisie kunt streamen. De app was al verkrijgbaar voor Android en is nu ook op de iPhone en iPad verschenen. Het mooie van AllCast is dat het geschikt is voor Chromecast, Apple TV, Fire TV, Roku, Xbox 360, Xbox One en andere apparaten. AllCast is daarmee een alternatief voor Apple’s AirPlay, maar is veel breder inzetbaar, vooral als je thuis meerdere spelconsoles, settopboxes en andere ‘entertainmentkastjes’ hebt staan.

allcast-hand-televisie

Met AllCast ga je foto’s, video’s en in beperkte mate ook muziek streamen; je kunt alleen muziek uit iTunes afspelen. Naast de al genoemde apparaten worden ook bepaalde smart tv’s van Samsung, Sony en Panasonic, Chrome-computers en DLNA-apparaten ondersteund. Handig daarbij is dat je materiaal dat op Dropbox, iCloud en Instagram staat meteen via je iOS-apparaat kunt streamen naar je televisie.

allcast-ios-fotosOm AllCast te gebruiken start je (uiteraard) eerst de app. Je geeft aan wat je wilt streamen en tikt op de cast-knop om de stream te starten. Vervolgens kies je net als bij AirPlay het apparaat waarop je de content wil afspelen. Zero-setup belooft de maker van de app en dat klopt wel: je hoeft geen desktopsoftware te installeren of apparaten te kloppelen. Als het werkt, werkt het met een paar taps (en zo niet, dan heb je waarschijnlijk een niet-ondersteund apparaat).

Luister je naar muziek, dan krijg je op het tv-scherm albumhoezen en informatie over muzieknummers te zien. AllCast is gratis, maar laat wel reclamebanners zien. Ook krijg je voor het gebruik een reclamescherm van de app te zien. Afspelen van video is gebonden aan een maximale tijdsduur. Om al deze beperkingen op te heffen moet je een in-app aankoop doen van €4,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerp streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.