iPhone_6C_geel

Kleurrijk concept van de iPhone 6c

Gaat Apple ooit een iPhone 6c maken, als goedkope variant van de iPhone 6s? Volgens 3DFuture is een plastic iPhone 6c best haalbaar; ze maakten een concept.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 5c zal de geschiedenis ingaan als een van de meest omstreden iPhone-modellen. Het toestel had een nieuw uiterlijk en wierp alvast z’n schaduw vooruit naar de iPhone 6, die dezelfde afgeronde hoekjes kreeg. Maar tegelijk bevatte de iPhone 5c eigenlijk niets nieuws. Het was een plastic versie van de iPhone 5, meer eigenlijk niet. Berichten over de verkoopcijfers gaven een nogal tegenstrijdig beeld: het zou een verkoopflop zijn, maar ondertussen verkocht Apple meer 5c’s dan welk ander model van welke fabrikant ook.

iPhone_6C_2015

Je kunt je daarom afvragen of Apple dezelfde truc weer gaat uithalen met de iPhone 6s: komt er op dat moment ook weer een goedkopere variant met de naam iPhone 6c, die van plastic is gemaakt. Eerlijk gezegd: wij denken van niet. Maar dat weerhield het bedrijf 3DFuture er niet van om alvast te schetsen hoe de iPhone 6C eruit zou kunnen zien.

iPhone 6c: plastic fantastic?

De afbeeldingen tonen een iPhone 6, maar dan met plastic achterkant in verschillende kleuren zoals felroze, geel en blauw. De kleuren zijn tot in detail doorgevoerd: zo heeft de iPhone 6c ook een homeknop met accentkleur. De cameralens aan de achterkant steekt naar buiten uit, zoals bij de iPhone 6 ook al het geval is. De speakergaatjes en alle andere details zijn verder hetzelfde.

iPhone_6C_blauw_achterkant

Ondanks alle kritiek op de iPhone 5c wordt het toestel nog wel verkocht. We zien er regelmatig mensen mee op straat lopen en de afgelopen tijd is het toestel zelfs regelmatig in het straatbeeld op grote reclameborden te zien, dankzij een campagne van een goedkope Nederlandse telecomprovider. Zou het niet aardig zijn als er ook een plastic versie van de iPhone 6 komt, gericht op mensen die een wat goedkoper model zoeken? Dat de iPhone 6c geen budgetmodel gaat worden, is al wel zeker. Maar door het gebruik van plastic kan de prijs wel omlaag zodat je weinig hoeft bij te betalen.

iPhone_6C_geel

iPhone6C_wit

iPhone_6C_blauw_voorkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 17:05
Categorie Achtergrond
Onderwerpen concept, iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.