iphone-6-sapphire

Gerucht: ‘iPhone 6 zonder saffierglas, maar met krachtige A8-chip en NFC’

De iPhone krijgt volgens nieuwe geruchten snellere Wi-Fi, NFC en een krachtige A8-chip. Maar saffierglas lijkt te zijn verdwenen uit de plannen.

iphone-6-sapphireTerwijl Apple zich opmaakt voor een drukke septembermaand met de introductie van de grotere iPhone 6 en iOS 8, duiken er weer nieuwe details op over Apple’s nieuwe iPhone. Die zou toch geen scherm van saffierglas krijgen. Wel wordt gesproken over een zeer krachtige A8-chip en NFC. Tegelijkertijd is het de vraag of het grootste 5,5-inch model wel op tijd leverbaar is.

Technologiesite VentureBeat zegt gesproken te hebben met een bron die bekend is met Apple’s plannen. Die gooit meteen koud water op de berichten dat Apple de iPhone 6 van saffierglas zou willen voorzien. De schermen zouden gemaakt zijn van materiaal dat niet zo sterk is als saffierglas, maar wel iets harder dan Gorilla Glas, dat Apple tot nu toe in iPhones gebruikte. Ook stelt de bron dat de 5,5-inch iPhone 6 mogelijk pas een maand later verkrijgbaar is. Dat is nog altijd korter dan eerdere berichten berichten die spraken over meerdere maanden.

Een ander detail waar de bron zijn licht over laat schijnen, is de dual-core A8-chip. Die zou op een kloksnelheid van 2,0 GHz per kern moeten draaien, wat zorgt voor een sneller reactievermogen en betere grafische prestaties, met name handig voor games. Dat is aanzienlijk sneller dan de A7-chip in de iPhone 5 die op 1,3 GHz per kern draait.

Ook krijgt de iPhone 6 naar verluidt 802.11ac Wi-Fi aan boord, waarvan de chip door Broadcom wordt geleverd. Dat lag eigenlijk wel in de lijn der verwachting. Ook de nieuwste Macs zijn met deze snellere Wi-Fi-standaard uitgerust. Tegelijkertijd zou Apple aan een eigen Wi-Fi-chip hebben gewerkt, maar is men er nog niet ingeslaagd om die naar wens te laten functioneren. De iPhone 6 zou daarnaast snelheden tot 300 Mbps via het mobiele netwerk ondersteunen. Ook heeft Apple gewerkt aan verbeteringen voor Touch ID, wat moet leiden tot sneller herkennen van vingers, minder fouten en verbeterde beveiliging.

Er werd in de aanloop naar elke nieuwe iPhone gesproken over NFC-functionaliteit voor eenvoudiger mobiele betalingen. Dat is bij de iPhone 6 niet anders. De eerste keer kwam het ter sprake in informatie afkomstig van een analist die als betrouwbaar te boek staat. Ook de bron van VentureBeat stelt dat de iPhone 6 NFC krijgt. De chip zou gemaakt worden door het Nederlandse NXP.

Volgens de bron heeft Apple ook geëxperimenteerd met de mogelijkheid om iPhones en Beats-hoofdtelefoons met elkaar te laten communiceren. Dit zou plaatsvinden via een speciale chip op iPhones die van een Lightning-aansluiting zijn voorzien. Het is echter onduidelijk of die functie ook in productie genomen wordt.

VentureBeat is geen bekende bron als het om Apple-geruchten gaat, dus het valt lastig in te schatten of ze op het goede spoor zitten. De informatie ligt wel grotendeels in lijn met wat we eerder hebben gehoord, al zijn er zoals gezegd wel enkele nieuwe details. De bron benadrukt bovendien dat het de situatie van vandaag is en dat er in de aanloop naar de officiële introductie nog wel dingen kunnen veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2014, 7:42
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 6, nfc, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.