iPhone 6 iPhone 6 Plus

iPhone 6 is 10 miljoen keer verkocht in openingsweekend

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn tien miljoen keer verkocht in het openingsweekend. Hoe de verhoudingen liggen, is onbekend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 iPhone 6 PlusDe iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn tien miljoen keer verkocht in het openingsweekend. Dat maakte Apple bekend. Het cijfer is inclusief de reserveringen die de eerste 24 uur gedaan konden worden. De iPhone 6 Plus is wereldwijd uitverkocht. Het aantal is weer hoger dan de start van de iPhone 5c en iPhone 5s bij elkaar.


De iPhone 5c en iPhone 5s verkochten samen 9 miljoen keer in de eerste drie dagen. En bij die lancering was bovendien ook China betrokken, dat nu geen deel uitmaakte van de release in de eerste landen. De verkoopcijfers komen voort uit onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Australië. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus komen op 26 september in Nederland, mogelijk met reservering vooraf. Bij een aantal winkels kun je de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nu al voorbestellen.

Lees ook onze aparte artikelen over: iPhone 6 prijzen en iPhone 6 Plus prijzen

Apple maakt bij de verkoopcijfers geen onderscheid tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hoe de verhoudingen liggen, is dus niet helemaal bekend. Het is nu wachten op verdere verkoopcijfers, waarbij ook de verkoop in landen zoals Nederland en België op 26 september wordt meegenomen. Mogelijk moeten we hiervoor wachten totdat Apple de kwartaalcijfers bekendmaakt. Dit gebeurt waarschijnlijk in oktober.

Update: analist Horace Dediu maakte een grafiek, waaruit blijkt hoe indrukwekkend de cijfers zijn ten opzichte van eerdere jaren.

verkoopcijfers-iphone-6-vergeleken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.