iphone-5s-groot

iPhone 5s is bestverkochte smartphone ter wereld

De iPhone 5s is de bestverkochte smartphone ter wereld, blijkt uit cijfers. Ook de iPhone 5c en 4S doen het goed.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5s-kleurenDe iPhone 5s is de bestverkochte smartphone ter wereld en verslaat daarmee massatoestellen zoals de Galaxy S5 en Galaxy S4. Toch doet ook de iPhone 5c het niet onaardig: hij staat nog in de top 5. De cijfers werden samengesteld door Counterpoint op basis van verkoopcijfers (dus niet op basis van verscheepte toestellen). Counterpoint keek naar de populariteit van smartphones in 35 landen wereldwijd.

De top 10 voor mei 2014 ziet er als volgt uit:

counterpoint-top-smartphones-may-2014

Vraag een willekeurige wereldburger welk merk smartphone hij heeft en je hebt bijna 100% kans dat het een van deze drie namen is: Apple, Samsung of Xiaomi. Andere namen maken geen schijn van kans. Uit de cijfers blijkt ook dat Apple’s strategie om oudere iPhone-modellen te blijven verkopen succesvol is, want de iPhone 4S staat nog steeds in de top 10. In tegenstelling tot de iPhone 5, die je niet meer via Apple, maar nog wel via telecomwinkels nog wel kunt kopen.

Apple gaat op 22 juli de nieuwste kwartaalcijfers bekendmaken, waaruit moet blijken of de verkopen nog steeds crescendo gaan. Maar gezien het feit dat deze cijfers uit mei 2014 dateren, weten we eigenlijk de uitkomst al: Apple heeft waarschijnlijk wéér een verkooprecord gebroken. En bij Samsung? De tech-gigant lijkt over zijn top heen te zijn, schreven Nederlandse media vorig week. Samsung moest een winstwaarschuwing afgeven en de verkoop van de Galaxy S5 valt tegen. Samsung blijkt met z’n plastic toestellen vooral concurrentie te ondervinden van Chinese fabrikanten zoals Huawei, Xiaomi en Oppo, terwijl Apple daar veel minder last van heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 16:51
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 5s, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.