‘iPhone 5s drie keer zo populair als iPhone 5c’

Een onderzoek van Localytics concludeert dat de iPhone 5s drie keer zo populair is als de iPhone 5c.

rijtje iphone 5sDe iPhone 5s is op het moment drie keer zo populair als de tegelijkertijd verschenen iPhone 5c. Dit blijkt uit data van onderzoeksbureau Localytics, waarin het aantal online actieve iPhones tijdens het afgelopen weekend werd vergeleken. Hierbij is de data van 20 miljoen iPhones onder de loep genomen. Of de iPhone 5s altijd de populairdere iPhone zal blijven, moeten we echter nog zien.

Om exact te zijn: de iPhone 5s werd volgens Localytics 3,4 keer zo vaak gebruikt als de iPhone 5c in de Verenigde Staten, terwijl er wereldwijd sprake is van 3,7 keer zoveel. In Japan is de iPhone 5s zelfs zo populair dat hij het vijf keer zo goed doet als de iPhone 5c.

Het leeuwendeel van de verkochte iPhones bevindt zich op het moment nog in de Verenigde Staten, gevolgd door Japan en daarna West-Europa. Deze verhoudingen zullen waarschijnlijk veranderen zodra de iPhone 5s en iPhone 5c worden verkocht in meer landen. In Nederland en België worden de nieuwe iPhones bijvoorbeeld nog niet officieel aangeboden, wat betekent dat de data over Europa is gebaseerd op slechts een paar landen. Het is nog niet bekend wanneer de iPhone-verkoop hier van start zal gaan.

iPhone 5s vs iPhone 5c Localytics

De vraag naar de iPhone 5s was afgelopen vrijdag in de eerste golf landen zo groot, dat hij voor het einde van de dag in een hoop winkels al was uitverkocht. Verhalen uit onder andere de rij in Oberhausen wezen er op dat sommige Apple Stores zeer weinig zilveren en gouden iPhone 5s-exemplaren hadden ontvangen.

De cijfers van Localytics geven een goed beeld van hoeveel iPhones er wereldwijd worden gebruikt, maar het is nog even wachten op de officiële cijfers van Apple. Deze zullen een exacter beeld bieden van hoeveel iPhones er nu eigenlijk zijn verkocht in het eerste weekend.

Inmiddels zijn ook de officiële cijfers van Apple bekend: Apple verkoopt recordaantal 9 miljoen nieuwe iPhones in openingsweekend.

iPhone 5s vs iPhone 5c Localytics per gebied

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 14:49
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.