Apple verkoopt recordaantal 9 miljoen nieuwe iPhones in openingsweekend

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 5s en iPhone 5c samen in totaal 9 miljoen keer zijn verkocht in het eerste weekend. Dit is een record.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c iphone 5s 4g netwerkenApple heeft negen miljoen exemplaren van de iPhone 5s en iPhone 5c verkocht in het afgelopen weekend. Dit heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht. Ook staat volgens Apple iOS 7 nu geïnstalleerd op 200 miljoen iOS-apparaten. Met de cijfers heeft Apple nieuwe records neergezet. Nog nooit eerder werden er zoveel iPhones in één weekend verkocht. Apple is verrast door de cijfers en heeft gelijk de kwartaalverwachtingen verhoogd.

Apple treedt niet uitgebreid in detail over de 200 miljoen iOS 7-installaties. Wel noemt Apple deze updategolf de “grootste software-upgrade ooit”. Tim Cook zegt het volgende over de verkoopcijfers van de iPhone 5s en iPhone 5c:

Dit is onze beste iPhone-verkoopstart ooit. We hebben meer dan negen miljoen nieuwe iPhones verkocht. We hebben hiermee een record gezet wat betreft weekendverkoopcijfers. De vraag naar de nieuwe iPhones is tot nu toe ongelofelijk, en hoewel de eerste exemplaren van de iPhone 5s zijn uitverkocht, blijven winkels geregeld nieuwe iPhones ontvangen. We waarderen het geduld van iedereen en werken er hard aan om genoeg iPhones te fabriceren voor iedereen.

In het persbericht worden alle iPhone-verkoopcijfers met elkaar gebundeld. Individuele verkoopcijfers voor de iPhone 5s en iPhone 5c zijn niet bekendgemaakt. Uit cijfers van Localytics eerder vandaag bleek echter dat de iPhone 5s online drie keer zoveel wordt gebruikt als de iPhone 5c.

De nieuwe records die Apple vandaag heeft neergezet zijn fors. Afgelopen jaar ging de iPhone 5 in het eerste weekend vijf miljoen keer over de toonbank, en werd iOS 6 op 100 miljoen iOS-apparaten geïnstalleerd.

iPhone 5s grafiek
Grafiek via MacStories.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 16:17
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.