‘iPhone 5S beveiligd met vingerafdrukscanner’

De iPhone 5S krijgt volgens KGI Securities-analist Ming-Chu Kuo een vingerafdrukscanner.

Patent vingerafdrukDe iPhone 5S zou met behulp van een vingerafdrukscanner beter beveiligd kunnen worden. Hiervoor zou de technologie van het onlangs overgenomen AuthenTec worden gebruikt. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Apple zou de nieuwe functie zo weten te integreren, dat hij binnen het minimalistische ontwerp van de iPhone zal passen.


Apple nam AuthenTec in juli 2012 over. Het bedrijf had een aardige beveiligingsdivisie, maar dit segment werd onder de hoede van Apple verkocht. AuthenTec specialiseert zich sindsdien vooral in vingerafdrukscanners en NFC-technologie. Dat laatste was toentertijd ook al aanleiding voor geruchten en speculatie: met het gebruik van NFC zou een app zoals Passbook als een digitale portemonnee in winkels kunnen functioneren. Patently Apple wijst op een patent van Apple dat in oktober 2012 werd onthuld, waarin een vingerafdrukscanner werd beschreven.

Kuo heeft bij zijn iPhone 5S-speculatie ook een roadmap voor de rest van 2013 toegevoegd. De analist denkt dat de iPhone 5S in het derde kwartaal zal verschijnen, net als de iPad vijfde generatie en iPad mini 2. De Apple TV zou nog in het eerste kwartaal van 2013 onder handen worden genomen. Kuo beaamt eerdere speculatie en geruchten over een Retina-scherm in de iPad mini 2.

2013 roadmap

Het is nog de vraag waar Kuo zich op baseert. Analisten hebben vaak de nodige bronnen binnen de industrie, maar bestaande geruchten spelen soms ook een grote rol. Een analist zal populaire geruchten alleen maar beamen, omdat hij in het getoonde materiaal genoeg bewijs ziet. Een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S kwam echter zelden voorbij. Het is daardoor ook nog even afwachten tot er een tweede soortgelijke bewering uit andere hoek komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.