Concept iOS 7: Berichtencentrum en multitasking vernieuwd

Animator André Luis Moreira laat in een videoconcept zien hoe iOS volgens hem beter kan

Concept iOS 7Al jaren knutselen ontwerpers hun eigen ideeën voor iOS in elkaar, in de hoop Apple te laten zien hoe het wellicht anders of beter kan. Dat kan leiden tot een nieuw interface-uiterlijk in bijvoorbeeld iOS 7, zoals eerder al voor Game Center voorbijkwam, maar af en toe duiken er ook praktische vernieuwingen op. Zo heeft animator André Luis Moreira met behulp van Photoshop, After Effects en Premiere een video inelkaar geknutseld, waarin hij zijn visie op multitasking en het Berichtencentrum toont.

Op Moreira’s droom-iPhone kun je met een swipe omhoog vanaf het ontgrendelscherm een pagina gevuld met schakelaars openen. Hiermee bedien je de afgespeelde muziek, maar is het ook mogelijk om 3G, Wi-Fi, Bluetooth of de Niet Storen-optie aan of uit te zetten. Moreira’s multitaskscherm kan vanaf het beginscherm op soortgelijke wijze worden geopend en toont meer informatie dan Apple’s variant. Zo zie je boven het app-icoon hoe een applicatie er op het moment uitziet.

Of Apple zich door het concept laat inspireren, is nog de vraag. Het fikse aantal schakelaars is niet iets dat we Apple eerder op zo’n makkelijk te bereiken plek zagen doen. Moreira’s idee om nagenoeg iedere instelling van de iPhone in het Berichtencentrum te tonen, kan er ook toe leiden dat de pagina al snel wat vol begint te staan.

Via iDownloadBlog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2013, 10:42
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.