Functionaliteit mute-schakelaar veranderd in iOS 6

De mute-schakelaar werkt iOS 6 anders met apps die gebruik maken van een in-app-browser. Hierdoor hoor je soms geen geluid bij het afspelen van video's als je iPhone gemute is.

Mute-schakelaarBij de iPad kun je instellen wat de schakelaar boven de volumeknoppen precies doet, maar op de iPhone is sinds het allereerste toestel de functie al overduidelijk: het is een mute-schakelaar. Als je het oranje streepje ziet staat je iPhone op mute en maakt hij geen onverwachte geluiden, zoals ringtones of geluiden bij push-berichten en meldingen van inkomende berichten. Start je een app op en kijk je een filmpje of speel je muziek af, dan hoor je wel gewoon geluid. Tenminste, dat was zo, want met iOS 6 heeft Apple de werking van de mute-schakelaar een heel klein beetje veranderd.

Nog steeds zorgt de mute knop dat je geen ringtones of andere meldingsgeluiden hoort, dat is niet gewijzigd. Alleen bij sommige apps hoor je plots geen geluid meer als je een filmpje afspeelt; bij andere apps werkt het wel weer gewoon zoals altijd.

Hoe zit dat precies? Als een app gebruikt maakt van een interne browser om een video in een webpagina af te spelen, dan werkt het standaard niet meer goed. Tenzij de ontwikkelaar de instellingen zo aanpast dat het weer wel werkt. Dat schrijft The Next Web in een uitgebreid artikel. Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat de werking van de mute-schakelaar hetzelfde blijft, dat wil Apple ook graag, maar daarvoor moeten ontwikkelaars hun apps aanpassen.

Het gaat daardoor momenteel mis bij bijvoorbeeld Twitter-apps die links openen binnen de app en browsers van ontwikkelaars. Google Chrome is aangepast zodat het wel weer goed werkt, maar bijvoorbeeld Tweetbot nog niet. Voorlopig ziet er niets anders op dan de mute-schakelaar even om te switchen als een app geen geluid geeft bij het afspelen van een filmpje, in de hoop dat ontwikkelaars hun apps snel aanpassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 14:01
Categorie iOS
Onderwerpen geluid, ios 6, volume purchase program

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.