iPhone 5 met sim only abonnement: slimme keuze?

Een iPhone met sim only kan een slimme keuze zijn voor mensen die goedkoper uit willen zijn. In dit overzicht zetten we de prijzen van sim only op een rijtje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Je hoort het steeds vaker: in plaats van een iPhone met abonnement kiezen mensen liever voor een losse iPhone met sim only. Vandaar dat we bij iPhoneclub hebben besloten om de sim only-abonnementen eens wat beter op een rij te zetten. Ben je echt goedkoper uit? Dat is een vraag die niet zomaar te beantwoorden valt, omdat iedereen andere wensen heeft. Maar we kunnen in ieder geval wat meer licht op de zaak werpen door prijzen op een rij te zetten. Een factor die bij veel iPhone-bezitters zal meespelen, is dat ze nog een oud T-Mobile-abonnement van €29,95 met onbeperkt internet hebben. Als je opzegt, verlies je je onbeperkte internetbundel maar ben je wellicht veel goedkoper uit.

Drie aanraders:

Hou er rekening mee dat de abonnementen onderling vaak niet goed vergelijkbaar zijn en dat het onmogelijk is om alle subtiliteiten in een tabel onder te brengen. Kijk goed naar zaken als:

  • Heeft jouw provider al nano-sims beschikbaar?
  • Kun je per maand opzeggen, of zit je twee jaar vast aan het abonnement?
  • Rekent de aanbieder per minuut af of per seconde?
  • Hoeveel ben je extra kwijt als je buiten de bundel gaat?
  • Wil je straks op 4G overstappen? Dan is een langlopend 2-jarig abonnement niet handig.

Stel bijvoorbeeld dat je overweegt de 16GB iPhone 5 bij T-Mobile te kopen. Met een abonnement met 200 belminuten en 1500MB data ben je over een periode van twee jaar dan €199 + €1039,50 kwijt, in totaal €1238,50. Had je de iPhone 5 los gekocht en daarbij een Ben Sim Only met 250 belminuten en 1500MB data afgesloten, dan ben je €670 + €479,52 = €1149,52 kwijt. Het scheelt dus zo’n honderd euro en je krijgt ook nog eens meer belminuten. Bij Simyo kost een bundel met 200 belminuten en 1500MB data €25,50 per maand. Simpel rekent bij 200 belminuten en 1000MB dataverkeer €22,50 per maand. Wie langer gaat rekenen en vergelijken ontdekt ongetwijfeld nog betere combinaties, helemaal afgestemd op jouw situatie.

Data is duur

Duidelijk is wel dat dataverkeer de prijsopdrijvende factor is bij veel abonnementen. Wil je 1000MB of 1500MB data, dan val je bij de sim only-abonnementen in het hoogste segment, met prijzen vanaf zo’n €20 per maand. Een goedkope aanbieder is Tele2, die voor 200 belminuten en 1000MB maar €15 per maand rekent. In bovenstaand voorbeeld was je dan maar €1.019 over een periode van twee jaar kwijt geweest. Als het vooral om prijs gaat vallen aanbieders als KPN, Vodafone en Sizz snel af en kun je beter kiezen voor budgetaanbieders zoals Simpel en Telfort.

De abonnementen die we hieronder hebben opgesomd zijn uiteraard niet 1-op-1 vergelijkbaar zijn. De actieperiodes voor kortingen verschillen per aanbieder. Ook krijg je bij T-Mobile een bepaalde vorm van ‘onbeperkt’ internet waarbij de snelheid omlaag gaat, terwijl andere aanbieders een hardere limiet hanteren en de extra kosten van dataverkeer meteen in rekening brengen. Omdat aanbieders als Simpel, Tele2 en Simyo erg flexibel zijn in het samenstellen van je abonnement (wat tot tientallen combinaties leidt) hebben we bij deze aanbieders gekozen voor abonnementen ongeveer 200 belminuten/sms’jes.

Meer informatie vind je in ons uitgebreidere artikel: iPhone met Sim Only kopen. Daar zie je ook wat de actieprijzen per operator inhouden en welke voorwaarden er bij de diverse aanbieders gelden.

De tabel in dit artikel is verwijderd. Recente iPhone-abonnementsinformatie lees je in onze overzichtelijke koopgids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2014, 17:06
Categorie Providers
Onderwerp sim only

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.